Societat

La contra

La força de ser únic

Una veïna de Mont-roig crea Cucles Cambrils Unique Bags: una marca de bosses de mà d'alta costura que es comercialitzen per internet i que pretén tenir sortida als EUA i als països àrabs

Una alternativa a la producció industrial en sèrie. La filosofia de l'exclusivitat és l'essència de la marca Cucles Cambrils Unique Bags, que ha estat impulsada per la veïna de Mont-roig del Camp, Maria Josep Margalef, que ha reconvertit el seu taller de confecció tradicional en una firma de bosses de mà d'alta costura que es comercialitzen a través d'internet. Fent gala de la dita “renovar-se o morir”, la iniciativa ha sorgit principalment arran de la davallada del volum de feina en el negoci familiar: “Mai hem estat aturats, però vaig pensar que seria beneficiós explorar altres possibilitats. Com que sóc una gran fan de les noves tecnologies, he fet una aposta pel comerç electrònic. Esperem una bona penetració als Estats Units i també als països àrabs. Pensem que en aquests mercats la gent pot apreciar molt el fet que siguin peces úniques”, explica Margalef. El que no canvia és el patró de les bosses, que sempre és el mateix: “Això ens serveix perquè ens identifiquin com a marca. Cada peça és única, com cada persona. Estan concebudes com a articles de luxe. Els productes van numerats, duen el seu corresponent certificat de qualitat i exclusivitat i, a més, estan inclosos al registre de la propietat industrial. Brodem les bosses a mà i hi incorporem materials de primera qualitat, com ara pedres de Swarovski, així com teixits i fibres que comprem tant a Catalunya com a altres països, com Itàlia i Grècia. Com que tot just fa unes dues setmanes que hem començat aquest projecte i ens hem d'obrir camí, estem compaginant aquesta faceta amb la de continuar treballant per a una empresa de Barcelona, per a la qual realitzem vestits de núvia i roba a mida”. Margalef insisteix, però, que s'ha embarcat en aquesta nova aventura “una mica per casualitat”: “Sempre m'havia fet bosses de mà per a mi mateixa. Un dia en vaig idear una que em va anar molt bé perquè era súper pràctica. Com que l'utilitzava bastant, al final fins i tot se'm va estripar. Llavors, va ser quan vaig pensar que m'havia servit tant, que estaria bé que les altres persones també en poguessin gaudir”.

Totes les bosses valen el mateix: 1.517 euros. En un principi, aquest preu pot cridar l'atenció en temps de crisi econòmica, si bé Margalef considera que aquesta quantitat s'ajusta a les hores de feina que hi ha al darrere de les bosses: “De mitjana, dediquem unes 40 hores a cadascuna. Fins i tot, ens estem plantejant de fer-ne, més endavant, altres models que encara siguin més bonics i elaborats. El prototip actual es pot considerar de tot portar i de tipus esport, però no és una bossa de mà que serveixi per sortir un dia de festa. Per això, en un futur en crearem de més petites. I, si tot plegat té sortida, ampliarem la plantilla, ja que per ara només dono feina a una treballadora”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.