Societat

Tecnologia i tradició comparteixen peticions a les cartes als Reis

Les joguines tecnològiques agafen més pes entre els regals però no exclouen de les cartes les pilotes, les nines o els jocs de taula

La passió per la tecnologia i les anomenades joguines tecnològiques no entén en edats i això fa que cada vegada agafin més pes entre els regals de Nadal i Reis. Les botigues especialitzades han estat aquests dies plenes a vessar i, com es feia veure aquesta setmana des de Game, “la crisi no s'hi nota per res”. A l'establiment, situat al parc Central, s'hi formen cues a tota hora i la despesa mínima que hi fan els clients és d'uns 50 euros, que corresponen al preu d'una unitat de joc. La joguina estel·lar han estat les consoles portàtils i la Wii Party, amb 80 minijocs aptes per a tota la família. La botiga n'ha esgotat dues partides i, sense cap unitat, esperava l'arribada de més remeses.

La tendència al regal tecnològic ha estat empesa per una creixent diversitat dels productes i per la introducció en l'àmbit quotidià. El Nadal i els Reis no deixen de ser “l'excusa” per adquirir els aparells o els jocs que “ratifiquen tendències” iniciades mesos abans. Així ho expliquen fonts d'El Corte Inglés, que asseguren que el pes de la joguina tecnològica i la tradicional no són excloents: “Les famílies en l'últim que retallen despeses és amb els nens, que al llarg de les festes troben moltes excuses per demanar tot tipus de regals”.

Antònia Gasco ratifica aquesta tendència i comenta que enguany “s'ha tornat a demanar la clàssica cuineta, una joguina que feia uns anys que estava aparcada”. Gasco Joguines, amb establiments a Tortosa, Valls, Deltebre, Amposta i Vinaròs, no s'ha escapat de la febre de les DS, les Wii o les nines de moda –les Monster–, que s'han esgotat pràcticament des de l'inici de les festes. “Ens han trucat –diu Antònia Gasco– de municipis de tot Catalunya per veure si en teníem en estoc”. Res de res, ni una. I és que també en les joguines es marquen tendències: La Divinas i Patito Feo, els Gormiti, les baldufesSuper Vortex Battle Set, mentre que d'altres ja s'han convertit en clàssics, com el joc FIFA 11 (PS3, Xbox, Wii, PSP, DS).

LA XIFRA

0
nines Monster o Wii Party
. Les remeses de les joguines de moda s'han esgotat en la majoria dels establiments.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.