Societat

La contra

Productes amb segell de la terra

L'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha repartit uns adhesius als productors i pastissers del municipi per certificar l'autenticitat dels pèsols i la coca del poble

Els pèsols i la coca de Llavaneres són dos productes que, per la seva qualitat i distinció, han fet famós arreu aquest petit municipi maresmenc. Evidentment, no es tracta ni d'uns pèsols ni d'una coca qualssevol, sinó que tenen una sèrie d'atributs que els fan inigualables i originals d'una manera singular.

Per tal de blindar aquestes qualitats i assegurar al comprador que adquireix aquests productes made in Llavaneres, l'Ajuntament ja fa uns mesos que va distribuir entre els productors de pèsols i els artesans pastissers uns adhesius que certifiquen que els aliments que venen respecten els cànons pels quals aquestes menges són tan apreciades. I és que, per tal de rebutjar imitacions, s'han fet unes regles estrictes d'obligat compliment per tal de garantir l'originalitat i la qualitat d'aquests dos productes.

A tall d'exemple, i en el cas de la coca, fa poc es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) una modificació dels articles 2 i 3 del reglament d'ús de la marca de garantia Coca de Llavaneres. Entre d'altres qüestions, el text recordava que “la coca típica i tradicional de Sant Andreu de Llavaneres és una coca generalment de forma rectangular, tot i que ocasionalment pot tenir altres formes, i no excessivament gruixuda (no sol passar d'uns 2 cm de gruix). S'elabora amb pasta de full, està farcida de crema i massapà (fet amb ametlles del país) i porta pinyons (també del país) per sobre. Aquesta coca estarà elaborada exclusivament en obradors de pastisseries artesanes que es troben situades dins el terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres. El percentatge de greix i de proteïnes d'aquesta coca quedaran establerts en funció de les anàlisis que es facin”. A més, pel que fa al'etiquetatge i l'envàs, la normativa especificava que “s'ha de crear una comissió de certificació que s'encarregui del control de l'etiquetatge, amb la finalitat d'evitar que es produeixin imitacions i que en tot moment es compleixi la legislació vigent en aquesta qüestió”.

D'aquesta manera s'aconsegueix certificar l'autenticitat d'uns productes inimitables que ajuden a mantenir la marca Llavaneres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona