Societat

tribunals

L'assassí múltiple d'Olot diu que el coaccionaven

El jutjat comença a prendre declaració als testimonis de la matança

“Els Tubert em tenien dominat” és el missatge que ha transmès Pere Puig Puntí a la seva advocada, Núria Masó Bohigas, respecte al quàdruple assassinat que va cometre al bar La Cuina de l'Anna i a l'entitat bancària CAM d'Olot, el 15 de desembre. Fruit d'aquesta “coacció”, en paraules de Masó, Puig hauria signat en més d'una ocasió en els darrers mesos documents sense que el mateix paleta sabés el que signava. Segons sembla, li posaven un paper al davant i el signava per por de perdre la feina.

L'advocada va relatar ahir que el seu client va anar alguna vegada amb la seva germana a parlar amb els sindicats per exposar-los el que feien els Tubert, però els representants dels treballadors els responien que si no aportaven cap document no els podien ajudar. “El meu client no tenia accés a aquests documents que signava i els Tubert mai li n'havien donat cap còpia”, va dir Masó. En aquest sentit, va reconèixer que serà difícil demostrar l'existència d'aquests documents.

Uns trenta testimonis

Masó va fer aquestes declaracions a Olot, on el jutjat d'instrucció número 2 de la ciutat va començar a prendre declaració a una trentena de testimonis relacionats amb el cas. Algunes d'aquestes persones refermen que els Tubert tenien greus problemes econòmics i que tard o d'hora haurien hagut de tancar el negoci de la construcció on treballava l'assassí.

Diego Alba Arcas, un dels testimonis presencials dels fets, va reconèixer davant el jutge que, tres o quatre setmanes abans dels fets, Joan Tubert li va comentar que deixaria el negoci quan acabessin les últimes obres, i que ja ho havia fet saber als treballadors.

D'altra banda, la lletrada de Puig va reiterar que el seu client “és insolvent” i que els 30.000 euros que els han bloquejat del compte del BBVA de la Vall d'en Bas són del seu pare. “Malgrat que Puig hi figuri com a tercer titular, els diners són del seu pare”, va remarcar Masó. Per demostrar-ho, la lletrada ha presentat una documentació a l'Audiència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.