Societat

Desmantellen a Tarragona un grup organitzat que concertava matrimonis de conveniència

La policia espanyola deté un total de 45 persones a les poblacions de Riudoms, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vila-seca i Salou

La cúpula d'aquesta organització, aprofitant-se de l'estructura creada, també es dedicaven al tràfic de drogues

Agents de la policia espanyola han desarticulat un grup organitzat dedicat a concertar matrimonis de conveniència, que operava preferentment a les poblacions de Riudoms, Cambrils, Mont-roig del Camp, Vila-seca i Salou.

En l'operació s'han detingut 45 persones i altres deu han estat imputades en 45 delictes contra els drets dels ciutadans estrangers, contra la salut pública, falsedat documental i associació il·lícita.

L'operatiu es va iniciar el passat març després que la policia detectés un grup que es dedicava a afavorir aquests matrimonis.

El grup, perfectament estructurat i jerarquitzat, estava integrat per ciutadans espanyols i d'origen marroquí que es dedicaven a fomentar matrimonis de conveniència, mitjançant la falsificació de diversos tipus de documents.

Segons els investigadors, la immensa majoria dels matrimonis celebrats ho eren entre ciutadans amb la nacionalitat espanyola i ciutadans del Marroc. Així mateix, van constatar que, la cúpula d'aquesta organització, aprofitant-se de l'estructura creada, també es dedicaven al tràfic de drogues.

Casaments en ajuntaments

L'elecció del lloc de celebració dels matrimonis pels cònjuges era preferentment els ajuntaments de Riudoms, Vila-seca, Cambrils, Mont-roig del Camp, Salou i altres poblacions de la província de Tarragona. Els dirigents d'aquest entramat delictiu rebrien entre els vuit mil euros i els deu mil euros per matrimoni celebrat.

Paral·lelament, el grup desarticulat i aprofitant l'estructura de pisos creada, es dedicava al tràfic de diverses substàncies estupefaents. Els agents van intervenir prop de dos quilos d'haixix, prop de 100 grams de cocaïna i uns dos-cents grams d'heroïna, a més de substàncies per a manipular-les. Així mateix s'han intervingut nombrosos documents ja preparats per a celebrar futurs matrimonis, diversos segells humits, passaports , cartes d'identitat, telèfons mòbils, fotografies i un vehicle d'alta gamma.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Josep Maria Gili
Biòleg marí i oceanògraf de l’Institut de Ciències del Mar (CSIC)

“Hem d’aprendre a conviure amb meduses a les platges”

Barcelona
Olot

Multen el conductor d’un camió que perd la càrrega de vísceres

Olot
SOCIETAT

La policia de Calella s’equipa amb pistoles elèctriques

Calella

El govern de la Bisbal afirma que ha començat “a fer el tomb” a la ciutat

la bisbal d’empordà
MEDI AMBIENT

Comencen els contactes per la nova estratègia conjunta pel litoral del Maresme

Mataró

Vic reclama que també es “relaxin” les restriccions per la sequera a Osona

Vic

El sindicat USPAC acusa Interior de “treure’s les puces de sobre” en el cas de Girona

girona
SOCIETAT

Manresa inaugura la comissaria conjunta de Mossos i Policia Local al centre

Manresa

S’amplia a 51 espais la xarxa de refugis climàtics per aquest estiu

girona