Societat

La Canonja

Primera festa del municipi

Els veïns han gaudit, al llarg de més d'una setmana, dels actes de Sant Sebastià

Malgrat que sempre han fet vida quotidiana com a poble independent, ser-ho definitivament ha estat un afegit positiu a la festa

Totes les festes majors són motiu d'alegria a qualsevol poble o ciutat. La de la Canonja, però, ahir va tenir un encant especial. Era la primera festa major (en aquest cas la d'hivern) que celebraven com a municipi independent. Els veïns van respondre, i ahir al migdia, al pavelló municipal, no hi van quedar cadires buides. Es van instal·lar sis taules llargues que ocupaven tota la pista del pavelló excepte l'espai reservat per a l'escenari. La Canonja, al llarg dels 47 anys com a barri de Tarragona, havia seguit mantenint una certa independència pel que fa a la vida quotidiana dels veïns. Tot i això, a la festa d'ahir, s'hi va poder veure un ambient especial. Es van servir 500 racions del dinar que consistien en un vermut, escudella amb carn d'olla i botifarra, i beguda. El plat commemoratiu, de ceràmica, era un obsequi perquè els veïns tinguin un record de la primera festa major d'hivern com a municipi independent després de gairebé mig segle.

Un cop acabat l'àpat, mentre molts encara feien la sobretaula, va pujar sobre l'escenari l'humorista Ramon, que anys enrere acompanyava Josep Maria Bachs. Es va encarregar d'arrencar somriures, rialles i aplaudiments als canongins que ocupaven la pista del pavelló.

Alguns van pujar al bar a fer el cafè i la copa, o bé van sortir al carrer o a la terrassa a fer un cigarret. El fet de tractar-se de la primera festa major com a municipi independent administrativament no va ser el motiu principal de conversa, però si es preguntava el parer dels veïns, tots estaven satisfets d'assistir a una festa major d'hivern tan especial. La tarda es va acabar amb l'actuació de l'orquestra Enric&Co, que va fer ballar canongins i canongines i que es va encarregar de cloure les celebracions de Sant Sebastià.

Les festes van començar el 14 de gener passat, i hi va haver actes com exposicions canines, de modelisme naval i l'actuació de música tradicional, del diumenge 16, per als més petits. El dimecres passat hi va haver la baixada de carretons infantil i juvenil i l'actuació de Carles Xuriguera i Rafael Faixedas, que van presentar l'espectacle No som res. Dijous va arribar el torn de la processó, del concert i del ball de festa major, a la tarda i a la nit, a càrrec de l'Orquestra Meravella. El divendres va ser dia de contrastos. En el poliesportiu Josep Canadell i Veciana hi van tocar Los Lloros del Negritu, i van fer un ball de gralles amb els èxits de l'estiu. Al cap d'una hora i mitja, el mateix pavelló va ser escenari de la nit dels discjòqueis canongins amb sessions de house, techno house i revival. Per últim, i abans dels actes d'ahir diumenge, dissabte es va jugar el cinquè torneig escolar de tennis de taula de Sant Sebastià a l'institut Collblanc. A la tarda, Els Vents de l'OMC van portar la música clàssica a l'Orfeó Canongí i, a la nit, l'Orquestra Allioli va fer cantar i ballar els assistents al poliesportiu amb versions, entre d'altres, d'Els Pets o Lax'n'Busto.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.