Societat

tribunals

La nova direcció del Palau acomiada “amb 10 minuts” un cunyat de Fèlix Millet

És l'últim familiar de l'expresident de l'Orfeó que encara continuava en nòmina

Se'l va fer fora dimecres passat amb l'argument de reduir despesa

“M'ho esperava fa un any i mig, però ara ja no. Ha estat una gran sorpresa, molt desagradable”. Amb aquestes paraules ha entomat Josep Morales la carta d'acomiadament que la direcció del Palau de la Música li va entregar dimecres passat. Morales, casat amb una de les germanes de Fèlix Millet, va ser fins aquell dia l'últim familiar directe de l'expresident de l'Orfeó Català que encara treballava a la institució, després dels diversos acomiadaments que es van produir amb la descoberta de l'escàndol.

La nova direcció de l'Orfeó –presidit per Mariona Carulla– va justificar-li la recessió del seu contracte per una qüestió de costos de plantilla i per la necessitats d'amortitzar personal, segons va explicar Morales en declaracions a aquest diari. El mateix dia que el van fer fora a ell, la direcció va comunicar dos acomiadaments més.

Morales, de 61 anys, treballava des del 2003 com a conserge de l'escola coral, situada a la part posterior del Palau de la Música, al carrer d'Ortigosa. “Em van cridar per una consulta i quan vaig arribar em van fer entrega de la carta d'acomiadament i em van dir que tenia deu minuts per recollir les meves coses”, va explicar. No només critica les formes amb què se l'ha fet fora, sinó que també qüestiona els arguments: “Volen reduir despesa però també han entrat nous directius amb uns sous altíssims”, va assegurar.

Josep Morales sosté que no ha tingut cap privilegi al Palau pel fet de ser cunyat de Millet. “Jo, com altres treballadors, disposàvem d'una targeta per aparcar al pàrquing del carrer Ortigosa, però ja ens la van retirar poc després que es conegués l'escàndol”, va explicar.

En l'època de Fèlix Millet, el Palau donava feina a la seva filla Clara i a Ross Jackson, marit de la seva filla Laila. Tots dos van ser acomiadats, Clara de forma improcedent, segons va decretar un jutge. La neteja de persones properes a Millet va culminar amb els acomiadaments del seu xofer i la seva secretària, aquest també improcedent. Pel que fa a Montull, va ser acomiadada la germana de la seva dona que treballava des de feia molts anys a les taquilles del Palau.

Vinculat a l'Orfeó queda el músic Lluís Millet, cosí de Fèlix, que va ser director del cor i que actualment desenvolupa una tasca d'assessorament artístic.

El relleu de Solaz

D'altra banda, el magistrat Juli Solaz s'incorpora avui al seu nou destí a l'Audiència després d'haver instruït el cas de l'espoli del Palau des del jutjat d'instrucció número 30. El seu substitut l'haurà d'elegir el CGPJ d'entre una terna de candidats que hi opten. Es tracta d'un jutge d'instrucció, un de penal i un de menors.

El més ben situat és l'actual titular d'instrucció 6, Miguel Ángel Tabares, segons han explicat fonts judicials. Si és elegit, Tabares haurà de compaginar la direcció dels dos jutjats a la vegada. Al d'instrucció 30 hi trobarà només 32 casos oberts, un d'ells el de l'espoli del Palau.

LA XIFRA

3
treballadors del Palau
van ser acomiadats la setmana passada per la nova direcció de l'entitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Més de 3.000 nens i nenes participen en els casals d’estiu municipals 

GIRONA
medi ambient

Mataró habilita sis equipaments municipals com a refugis climàtics

Mataró

El Consorci d’Aigües té més marge per executar les obres d’emergència a l’Alt Empordà

GIRONA

L’11è Ensorra’t de Blanes inclourà 4 nits de concerts del 24 al 27 de juliol

BLANES

L’Ajuntament condemna el maltractament animal a Can Buch

LLORET DE MAR
MEDI AMBIENT

Reus comença a instal·lar els sensors per controlar l’aire i el soroll

Reus
salut

Augmenten un 5,3 % les urgències a l’Hospital en un any

figueres
URBANISME

Tremp aprova limitar a ús turístic 2 pisos per cada 100 habitants de la ciutat

Tremp
societat

El Gremi de Restauració denuncia 100 fleques amb degustació més per irregularitats

Barcelona