Societat

Devoció per la Candela

Els vallencs participen amb entrega i devoció en el multitudinari acte religiós a l'església de Sant Joan presidit per l'arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol

Unes tres mil persones van participar en el seguici

Les festes votives en honor a la Mare de Déu de la Candela –les Decennals del 2011 – van arribar ahir al punt més àlgid, amb la celebració de l'ofici solemne a l'interior de l'església arxiprestal de Sant Joan on no hi cabia ni una agulla i on, segons fonts de l'organització, es calcula que es van aplegar unes 3.000 persones, que van omplir fins i tot els passadissos i capelles laterals del temple.

La missa, presidida per l'arquebisbe metropolità de Tarragona, Jaume Pujol, acompanyat dels bisbes de Girona i de la Seu d'Urgell i preveres, va anar precedida de la tradicional benedicció de les candeles, en presència de la presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, entre altres autoritats locals i de la demarcació. A més de la participació de la massa de cantaires formada per les corals vallenques, en el cant dels goigs a la verge també hi van prendre part els membres de la Colla Vella i la Colla Joves de la ciutat, que al so de les gralles i timbals i davant la imatge de la Mare de Déu de la Candela que presideix l'altar major, van enlairar en l'homenatge, un pilar de cinc cadascuna.

L'entrega i devoció dels molts vallencs i vallenques en el solemne acte religiós que cada any centra la festivitat de la Candelera, el dia 2 de febrer, es reviu a Valls de manera especial en el marc d'unes festes Decennals com les que se celebren a la ciutat.

La diada de la Mare de Déu de la Candela es va anunciar al matí amb el repic de campanes manual a càrrec dels campaners de les Borges Blanques, que van executar per primera vegada a la ciutat el toc dedicat a la Mare de Déu de la Candela, obra del mestre campaner Pere Giné. La festivitat en honor a la Mare de Déu de la Candela, va culminar al vespre amb la processó votiva en què la imatge de la marededéu de la Candela es va treure al carrer. La jornada festiva també va servir per dur a terme l'actuació més primerenca del calendari com la que van protagonitzar a la plaça del Blat les colles vallenques.

Com a novetat d'aquestes Decennals del 2011, s'havia ofert la possibilitat que molts fidels poguessin seguir la missa en honor a la Mare de Déu de la Candela en directe, via internet –preveient també l'elevada assistència a l'acte religiós–, però diversos problemes tècnics van impossibilitar ahir al matí, la retransmissió que en finalitzar l'acte religiós, es va passar en diferit.

50
entitats,
en la processó
3.000
persones, en la missa


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.