Reportatge

La ciutat a peu de carrer

De l'11 al 13 de febrer tornen les festes de Santa Eulàlia, la festa major d'hivern, i Barcelona es fa petita. El programa d'activitats i espectacles torna a fer conviure la cultura tradicional més arrelada amb les arts i la cultura urbana contemporànies. Aquest matí (9.30 hores) la veu dels infants s'alçarà ben forta durant el pregó a la plaça de Sant Jaume. Tots ells també seran la Laia, i faran propostes per millorar l'oferta cultural local. A partir d'aquest moment, la festa pren un caire familiar i la ciutat es gaudeix a peu de carrer. Les cites més tradicionals (com ara seguicis i cercaviles, gegants i gegantons, bandes de música, la IX Trobada Sardanista Infantil de Santa Eulàlia, la VIII Mostra d'Esbarts Dansaires Infantils i Juvenils o la diada castellera) conviuran amb les propostes de diverses escoles artístiques de la ciutat i amb l'oferta professional que portaran els convidats de luxe.

Avui divendres, l'Associació de Professionals de Circ de Catalunya organitza un cabaret amb una selecció de números de companyies catalanes. Una bona mostra de la diversitat, qualitat i vitalitat del circ que es fa a casa nostra. Per demà, cal destacar el Barcelona Total Session, la primera trobada de breakers de la ciutat i de Grenoble. Tindrà lloc en diversos espais: començarà a la plaça dels Àngels, en el marc de Santa Eulàlia, i acabarà el dia 18 al Mercat de les Flors.

A més, dissabte i diumenge hi haurà les actuacions de Veronique dels Barrets (plaça dels Àngels), Les aventures del doctor Paperinassa (plaça de Joan Coromines) i la companyia L'Abric (hall del MACBA). Altres propostes aniran a càrrec de Leandro Mendoza i Tanja Haupt (plaça de Joan Coromines) o de les companyies Nats Nus i IT Dansa de l'Institut del Teatre (Espai Francesca Bonnemaison).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona
TURISME

Les reserves als càmpings del Pirineu de Lleida freguen el 90%

Lleida
SOCIETAT

Un informàtic diu que Dobrowolski volia vídeos i arxius sobre el coma diabètic

Barcelona
SOCIETAT

Les denúncies per venda ambulant ja doblen totes les del 2023

Barcelona
santa cristina d’aro

Busquen un piròman que ha provocat dos incendis forestals al municipi

santa cristina d’aro
PORTBOU

El Col·loqui Walter Benjamin aborda els reptes de la memòria democràtica en l’era digital

PORTBOU
SEGURETAT

Batlle diu que l’ús de pistoles elèctriques serà “puntual i amb garanties”

Barcelona