Societat

gastronomia

Les novetats de La Grava

La Grava, del Morell, és un del restaurants més interessants i recomanables de les comarques tarragonines; sempre ens sorprèn gratament amb novetats gastronòmiques, fruit de la inquietud i entusiasme dels seus propietaris, la família Ribal. Gerson, a la cuina, i Noemí, a la sala, han preparat per a aquest 2011 una sèrie de menús que estan més que bé. Cal destacar el menú dels diumenges, en què per un preu molt assequible es pot degustar un conjunt de plats tradicionals catalans molt ben elaborats, que periòdicament van variant.

Actualment, per 28 euros, IVA inclòs, el menú dominical ofereix un entrant –a escollir entre canelons de l'àvia Maria farcits i gratinats, escudella de pagès (brou amb galets i carn d'olla) i escarola amb bacallà, romesco i escalivada–, un plat principal –paella de mar i muntanya, bacallà gratinat amb allioli i pinyons i fricandó de vedella amb bolets–, postres –crema cremada amb melindros i sorbet de mandarina, pastís d'avellanes amb gelat i cremós de xocolata blanca, llimona i gelat de torró– aigua, pa i cafè.

Diàriament, La Grava també ofereix un menú tradicional, per 20 euros, que cada dia varia. Entre els primers trobem canelons gratinats, trinxat de patata amb ou i botifarra, esqueixada de bacallà amb patates i romesco…; entre els segons, salmó amb salsa de cava i pinyons, arròs negre amb calamars i allioli, rodó de xai guisat amb bolets, pollastre a l'allet amb patates, sípia amb patates i allioli…; i a l'hora de les postres, bracet de trufa cuita, taronges amb fruits secs, iogurt amb crema de gerds…

També cal dir que La Grava ha posat en marxa La Taca Verda, una botiga de productes ecològics, artesans i de proximitat, que neix com un projecte “local”, després d'un procés de buscada reflexió sobre la nostra alimentació. La Taca Verda està basada en uns principis que podem resumir així: protegir la nostra salut i el medi ambient, impulsar una nova forma de consum facilitant el contacte directe amb els productors, pagesos i artesans locals, potenciar l'economia local, social i solidària, i produir agroecològicament i consumir localment, per evitar la pèrdua de la biodiversitat, així com potenciar la confiança, la transparència i la qualitat dels productes.

Per tot això, l'Slow Food ha inclòs La Grava dins de la denominació Kilòmetre 0, que acull establiments en què els cuiners volen recuperar els sabors, les tradicions i la gastronomia local, afavorint el consum de productes territorials, incentivant-ne la venda directa i divulgant els productes de l'Arca del Gust i Baluards de Slow food, associació fundada el 1989 per contrarestar el menjar ràpid i la vida ràpida i evitar la desaparició de les tradicions gastronòmiques locals. Apuntem finalment que La Grava té programats per a tot el primer semestre de l'any una multitud de cursos, tallers, sopars de maridatges i activitats gastronòmiques que es troben al seu web.

Adreça:
Pareteta, 6. El Morell (43760)
Telèfon:
977 84 25 55
Horari:
Tanca diumenges nit i dilluns
Web:
www.lagrava.com


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.