Societat

Allau de comentaris a les xarxes socials en favor de Raül Agné per la seva defensa del català

Solidaritat remarca la “valentia i dignitat” de l'entrenador del Girona CF pels fets de dissabte passat a Osca

La CUP de Girona ja ha mostrat també el seu suport a l'entrenador

Els internautes han inundat les xarxes socials de comentaris a favor de l'entrenador del Girona CF, Raül Agné, després que aquest dissabte marxés d'una roda de premsa a Osca en què li havien demanat que parlés en castellà. Agné s'hi va negar -va dir que primer respondria en català i després en castellà-, i després de la insistència dels periodistes perquè s'expressés en espanyol es va aixecar i va marxar.

Davant el succés, els internautes han omplert les xarxes socials com Facebook o Twitter de comentaris com: “Necessitem gent valenta, un d'ells en Raül Agné”; “Respecte per la seva posició, admiració per la seva valentia. Que n'aprenguin!” o “Molts polítics haurien d'aprendre del gest de dignitat de Raül Agné”.

Un dels grups de suport creat al Facebook -amb el nom Suport a l'entrenador del Girona, Raül Agné, per expressar-se en català-, tenia a primera hora de la tarda d'aquest dilluns més de 8.500 seguidors, i un segon - anomenat Raúl Agné, gràcies en nom de tots els Catalans-, ja passava dels 1.100. Així mateix, Twitter ja presenta el tema com un dels que està rebent més piulades, amb l'etiqueta de trending topic.

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) ha felicitat Agné per carta, posant l'entrenador del Girona CF “com a exemple a seguir per tots aquells catalans que es puguin trobar en una situació de discriminació semblant, perquè tinguin el coratge de plantar cara”. En aquest sentit, el diputat Joan Laporta ha reconegut aquest matí a El Matí de Catalunya Ràdio que és “trist que es produeixin aquestes situacions, però hem de mirar endavant perquè són les que ha promogut l'espanyolisme polític”.

La CUP de Girona ja ha mostrat també el seu suport a l'entrenador. Segons el portaveu, Jordi Navarro, “Agné ha mostrat una gran valentia i dignitat marxant d'un lloc on se l'intentava discriminar per raons de llengua”. En aquest sentit, abans de partir, l'entrenador va denunciar que si hagués parlat en anglès en comptes d'en català segurament no se li hauria demanat que canviés de llengua.

Segons la CUP de Girona, Agné “va veure violats els seus drets com a catalanoparlant”, un fet que afirma que “malauradament no és gens estrany”.

Així, la formació assegura que aquests casos no són aïllats, sinó que es troben “al dia a dia i de manera més agreujada en determinades zones del País Valencià o les Illes”.

Mitjans de fora de Catalunya, però, com el Diario de Alto Aragón, tenen una visió diferent del succés. Així, per exemple, aquest explica que l'entrenador, “fent cas omís de la petició”, va continuar responent en català i, “després de negar-se a declarar en castellà, es va aixecar i va marxar de la sala de premsa, deixant sense possibilitat d'atendre més qüestions”. Tot i així, concreta que després se'l va veure atenent els mitjans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra
MOBILITAT

Calafell obre un debat per replantejar el transport urbà

Calafell