Societat

El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 homenatjarà Santi Santamaria

Hi haurà un minut de silenci en la inauguració i un altre en la primera ponència

Xavier Pellicer, cap de cuina de Can Fabes, hi farà una conferència dimarts

El Fòrum Gastronòmic Girona 2011 serà la plataforma on el sector expressarà el dol per la mort de Santi Santamaria. Ho van explicar ahir els organitzadors del certamen, Pep Palau, Jaume von Arend i Josep Maria Matamala. Pep Palau va anunciar dos moments de silenci: un minut diumenge, en la inauguració del Fòrum, i un altre dilluns, en la primera sessió professional: “De la manera austera que fem les coses, el dia de la inauguració es farà un minut de silenci. I responent a la dualitat, abans de la sessió inaugural, que farà Ferran Adrià, farem un altre minut de silenci”.

Projeccions permanents

Els organitzadors treballen també perquè es pugui mostrar projeccions de Santi Santamaria de manera permanent, com a mostra del sentiment col·lectiu, durant els quatre dies de sessions.

Malgrat que el cuiner de Can Fabes no havia volgut participar mai en cap de les edicions del Fòrum, en l'edició 2011 ja hi havia compromesa la presència del seu cap de cuina, deixeble i successor, Xavier Pellicer. D'una a dues del migdia, a l'Aula Taller hi ha anunciada la conferència Plats excepcionals i saludables, a càrrec de Xavier Pellicer, dins el programa Alimentació i Salut. “Ara estem repensant quina forma agafarà la sessió de Xavier Pellicer al Fòrum. Volem que aquesta sessió sigui el punt àlgid de l'homenatge a Santamaria.”

Davant les preguntes dels periodistes, Pep Palau va considerar Santi Santamaria “el cuiner pensador més important per a la cuina catalana dels darrers temps”. “Va ser un cuiner que va saber conjugar l'alta cuina amb el classicisme culinari. El seu és un model d'alta cuina que avui comença a ser rar. Es va significar per la defensa dels productes de la terra, els productes locals i els productors”.

LES FRASES

De la manera austera que fem les coses, el dia de la inauguració es farà un minut de silenci
Pep Palau
Organització del Fòrum
Volem que la sessió de Xavier Pellicer sigui el punt àlgid de l'homenatge a Santi Santamaria
Pep Palau
Organització del Fòrum
Les claus

120 activitats i 150 ponents en quatre dies

S.G-A

La gastronomia sostenible, el Fòrum empresa i l'Alimentació i Salut són tres dels eixos del Fòrum Gastronòmic 2011, que se celebrarà entre el diumenge 20 i el dimecres 23 de febrer a Girona. Aquesta edició és la més gran de totes les que s'han celebrat: 15.000 metres quadrats d'espais de fira i exposició –2.000 més que en l'edició del 2009–, 1,3 milions d'euros de pressupost, 120 activitats, 150 ponents i 30.000 visitants. Jaume von Arend, promotor i organitzador de la mostra amb Pep Palau, va assegurar que aquesta edició és la més internacional, ja que comptarà amb premsa i participants de Portugal, França, Argentina i Anglaterra i de diverses comunitats de l'Estat, especialment de Galícia, Astúries i les Canàries. Josep Maria Matamala va calcular en 26 milions d'euros l'impacte econòmic que tindrà el Fòrum per a la ciutat de Girona. Matamala va ressaltar la vela de 5.000 metres quadrats d'una sola llum que s'ha instal·lat al parc de la Devesa, i que serà un dels tres escenaris, juntament amb el Palau de Fires i l'Auditori Palau de Congressos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra
MOBILITAT

Calafell obre un debat per replantejar el transport urbà

Calafell