Societat

III Fira del Cítric

Xerta es tenyeix de taronja

En la tercera edició, la fira espera rebre més de tres mil visitants

El cava de taronja, produït per l'Ajuntament de Xerta i distribuït per Destil·leria Leman, es presenta com a la novetat d'aquesta edició

Lla III Fira del Cítric, a Xerta, va obrir ahir les portes, fins avui, a les 8 del vespre. Una seixantena d'expositors mostren els bons productes del municipi: taronges, olis, embotits, dolços i fins i tot llibres de literatura. El cava de taronja, produït per l'Ajuntament i distribuït per Destil·leria Leman, surt com a novetat d'enguany i s'afegeix a la llista d'innovacions que ha generat en les seves tres edicions. La fira posarà el punt i final amb la demostració culinària del xef d'El Torreó de l'Indià, el restaurant ebrenc amb estrella Michelin.

Gaudint enguany d'unes condicions climàtiques gairebé primaverals, l'èxit d'assistència ja s'ha confirmat en el primer dia d'obertura i avui s'espera superar. “S'estima que durant els dos dies se superaran els 3.500 visitants de l'edició passada, marcada pel mal temps”, afirmaven des de l'Ajuntament de Xerta. “Felicito els xertolins per aquesta fira, que demostra la gran qualitat dels productes del municipi i el saber fer dels seus cuiners; i que serveix de dinamitzador a tres bandes del comerç, l'agricultura i el turisme local”, subratllava el delegat del govern a Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès.

“El secret del sabor especial de la taronja xertolina és que es rega amb aigua de l'Ebre i també amb aigua que corre per la muntanya. Molts pagesos les venen a la carretera que passa pel municipi, perquè hi ha molta demanda”, afirmen des de l'Associació de Comerciants i Productors del Cítric de Xerta. “Les gelades han afectat molt les varietats de cítrics més tardanes” i la fira és “un granet de sorra en positiu”, per donar-les a conèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.