Societat

olesa de montserrat

La Sindicatura troba irregularitats en la concessió de subvencions

La Sindicatura de Comptes de Catalunya ha detectat greus irregularitats en la concessió de subvencions als clubs esportius atorgades per l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat entre els anys 2001 i 2006. L'informe, que neix d'una denúncia presentada a la institució, exposa diverses “incidències” en la gestió, com ara la presentació de dues sol·licituds tres dies abans de ser aprovada la convocatòria d'ajuts i la concessió de forma directa de tres subvencions al Club de Bàsquet Olesa. La Sindicatura destaca que les anomalies detectades demostren que l'Ajuntament, encapçalat durant el període investigat per Joan Rota, no seguia els principis de publicitat, transparència, concurrència, objectivitat, igualtat i no discriminació en la concessió dels ajuts.

La Sindicatura ha detectat subvencions no incloses per l'Ajuntament –que havia certificat 564.025 euros en ajuts– per un import de 53.222 euros. L'informe descriu irregularitats tant en la convocatòria com en la justificació de les subvencions. Segons la Sindicatura, l'Ajuntament va fer convocatòries sense establir els terminis de presentació de sol·licituds, va utilitzar criteris subjectius per donar-les, va tramitar imports justificats inferiors als imports subvencionats, va pagar abans de rebre les justificacions i va demanar l'ús d'instal·lacions a canvi de l'ajut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.