Societat

Bozal diu que el Govern no es planteja canvis en adjudicació obra pública

La consellera de Justícia expressa la seva “sorpresa” pel presumpte cas de corrupció a l'empresa pública Gisa

Reitera la disposició de la Generalitat de col·laborar amb la investigació

La consellera de Justícia, Pilar Fernández Bozal, ha assegurat aquest divendres que la Generalitat no es planteja cap modificació en la legislació per a l'adjudicació d'obra pública, després de les suposades irregularitats detectades a l'empresa pública Gisa.

Fernández Bozal, que aquest matí ha acompanyat al Fiscal General de l'Estat, Cándido Conde-Pumpido, en la seva visita a la Ciutat de la Justícia, ha mostrat la seva “sorpresa” pel presumpte cas de corrupció relacionat amb l'empresa pública Gisa i ha assegurat que “una detenció sempre sorprèn”.

La Guàrdia Civil va detenir aquest dijous tres persones -una d'elles el gerent de Carreteres a Girona, Jordi Vergé- i va registrar la seu de Barcelona de la constructora Gisa, on van sol·licitar la documentació referent a l'activitat de l'empresa a la demarcació de Girona des de l'any 2007 fins a l'actualitat.

“El cas està sota secret de sumari i no podem afegir res més. Únicament reiterar la voluntat de la Generalitat d'aportar transparència i col·laborar perquè continuïn les investigacions”, ha dit la consellera de Justícia.

Fernández Bozal ha assegurat que malgrat els casos de corrupció que s'han destapat els últims mesos, la Generalitat “no planteja cap canvi de la normativa per a l'adjudicació d'obra pública” i ha assegurat que es donen els mitjans perquè la “fiscalia pugui fer les investigacions adequades, per la qual cosa no ens plantegem canviar-la”.

De la seva banda, la Fiscal Superior de Catalunya, Teresa Compte, ha declinat pronunciar-se sobre el tema i ha recordat que “la investigació està sota secret de sumari” i “no revelaré cap dada que pugui afectar la investigació”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.