Societat

La contra

Grau amunt, grau avall

La decisió fa uns dies de l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres de posar la calefacció per sota dels 21° a les dependències municipals va provocar les queixes dels treballadors

Estira i arronsa entre l'alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Bernat Graupera (CiU), i els treballadors municipals per la decisió del primer –fa uns dies– de baixar la temperatura dels edificis municipals per sota dels 21°, que és el mínim que marca la normativa de la Generalitat. Aquesta mesura va fer saltar les alarmes entre els treballadors de les dependències municipals, que no van dubtar a entrar al registre municipal una sol·licitud perquè es revoqués la mesura.

“El dijous dia 24 de febrer s'envia per correu electrònic a tot el personal d'oficines i policia un escrit d'alcaldia comunicant la reducció de la temperatura de l'edifici de l'ajuntament i altres dependències municipals a 19°”, va explicar Mercè Costa, una de les treballadores afectades i representant sindical del personal laboral per part d'UGT. “Això no podia ser, treballava amb un radiador i tres mànigues de roba a sobre”, va exclamar Costa, que va afegir que “a més, l'endemà, a la finalització de la jornada laboral es va tancar la bomba de calor, i no va ser fins el dilluns següent a les 11 del matí que no es va tornar a engegar”. Tipa d'aquesta situació, Costa va demanar parlar amb l'alcalde Graupera: “Li vaig dir que la Generalitat marcava com a temperatura mínima els 21° graus, però l'alcalde em va dir que la temperatura serà de 20° sí o sí perquè ell ho ordena”, va relatar la representant sindical. Finalment, segons Costa, al cap d'uns dies una inspecció de Treball de la Generalitat va visitar l'Ajuntament per uns assumptes i va ser llavors que l'enllaç sindical dels treballadors va posar en coneixement de l'inspector el conflicte del fred. Per acabar, el passat 4 de març, l'alcalde va fer arribar un escrit on es decretava que “la temperatura mitjana dels edificis municipals serà de 21 graus, des de dos quarts de vuit del matí fins a les vuit del vespre, de dilluns a divendres, excepte a la planta baixa –a les dependències de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC)– que serà de 22 graus”. Aquesta excepció ve justificada pel fet que en aquest punt és on es troba la porta d'entrada i sortida de l'ajuntament, que degut al tràfec de persones fa que hi entri més el fred.

Per la seva banda, l'alcalde de Llavaneres va explicar que va decidir baixar la temperatura per una política “d'estalvi energètic”, però va desmentir que hagués ordenat baixar-la fins als 19°. “Vaig baixar-la fins al 20° perquè abans estava a 23° i la gent es queixava de la calor que hi feia”, va justificar Graupera, que va afegir que fins ara “la calefacció estava posada les vint-i-quatre hores i així no es podia fer estalvi”. En aquest sentit, l'alcalde també va assenyalar que es posarà un nou sistema de portes d'accés a l'ajuntament perquè no hi entri tant el fred. Graupera va comentar, distès, que aquest afer li va valer el pseudònim de Bernat Corfred.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.