EL PORT DE LA SELVA (Alt Empordà)
III Fira de l'Espàrrec
Del marge al plat
A principis de febrer és usual veure gent ajupida remenant i buscant enmig d'arbustos, boscos, marges o roquissars. És temps d'espàrrecs. Per aquest motiu, el Port de la Selva ha escollit aquestes dates per reivindicar la riquesa d'un producte del territori i de temporada, senzill però amb un gran nombre de possibilitats culinàries, com és l'espàrrec silvestre. La iniciativa, organitzada per l'Ajuntament amb el suport dels comerciants, restauradors i associacions locals, i que aquest any s'allarga a tot un cap de setmana complet, va acompanyada d'un ampli programa d'actes, entre els quals hi ha un concurs de caçar espàrrecs de bosc; una exposició de receptes amb espàrrecs boscans, realitzades pels restaurants i bars del poble; o un show cooking sobre com s'elabora un pastís d'escalivada amb espàrrecs.
La fira es completarà amb activitats lúdiques i culturals, com ara una cantada d'havaneres del Grup Mar d'Amunt, passejades en barca o la presentació del llibre Els cetacis del parc natural del Cap de Creus, de Gemma González i Albert López, del projecte Ninam, que es dedica a estudiar aquestes espècies.