Societat

Tortosa

“Cal aprendre a emprendre”

Dues entitats ebrenques i una de la Garrotxa es van endur els principals guardons dels premis Mayor Zaragoza

Unes 200 persones van omplir ahir de gom a gom el Saló del Polvorí del castell de la Suda de Tortosa en l'entrega dels quarts premis Federico Mayor Zaragoza, dotats amb 6.000 euros, que volen donar a conèixer models de convivència plural i cohesió social que es duen a terme des de fa uns anys a Catalunya. El mateix president de la Fundació Cultura de la Pau i exdirector general de la Unesco va presidir l'acte amb Montse Esteve, d'Amics de la Unesco de Tortosa, l'organitzadora amb la URV.

Dels 50 treballs presentats se'n van premiar vuit, dels quals destacaven els tres primers premis. El projecte Arrels (Centres educatius), de l'institut de Roquetes, consistia a crear parelles lingüístiques formades per un alumne nouvingut i un catalanoparlant, per fomentar l'ús social de la llengua i evitar conductes discriminatòries. El Teatre de les migracions (Terres de l'Ebre), de l'associació juvenil Obre't Ebre de Tortosa, es referia a la creació per part de joves ebrencs de diferents procedències d'una obra de teatre que tracta temes socials d'actualitat. I el projecte Veïnatge i convivència (Entitats) del Consorci d'Acció Social de la Garrotxa es desenvolupa dins i fora dels edificis on viuen les persones, per tal de millorar la convivència, especialment als barris i entorns complexos.

En el seu discurs, conciliador i contundent alhora, Mayor Zaragoza va subratllar a pares i educadors que cal insistir en els principis democràtics de justícia, igualtat i solidaritat, perquè “quan no hi ha aquesta evolució la resposta és de revolució, que sempre comporta connotacions violentes”. I va esperonar la gent a arriscar-se –“cal aprendre a emprendre”– mentre recordava que han de ser “els pobles els que prenguin decisions” i criticava que els mercats hagin passat a governar els països.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials al territori gironí

girona

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana
política

La CUP denuncia l’elevat cost de la recollida de residus

figueres

Les dones són les que fan més ús del servei d’assessorament empresarial

olot
Societat

Estudien l’estat de deshidratació de temporers de Ponent per fer recomanacions

Lleida
societat

Un sistema de geolocalització permetrà actuar més de pressa en les cases aïllades del Priorat quan hi hagi emergències

Falset

Aprovada la no continuïtat de l’Associació Protectora d’Animals

figueres