Societat

Gairebé 12.000 víctimes, entre morts i desapareguts

El Japó augmenta a 3.771 els morts i 8.181 els desapareguts pel terratrèmol i posterior tsunami

El nombre total podria pujar encara més perquè hi ha zones amb milers de persones segueixen sense estar localitzades

Japó ha augmentat aquest dimecres a 3.771 la xifra de morts i a 8.181 la de desapareguts pel terratrèmol i el posterior tsunami de l'11 de març, segons l'últim recompte policial.

La xifra final de víctimes pot augmentar encara en alguns municipis de les províncies més afectades, com Iwate, Miyagi i Fukushima, on milers de persones segueixen sense ser localitzades.

Uns 100.000 militars japonesos, ajudats per voluntaris estrangers especialitzats en salvament, pentinen la zona devastada a la recerca de supervivents atrapats sota la runa o arrossegats mar endins per l'onada gegant de deu metres d'alçada.

Els equips de rescats lluiten contra les constants rèpliques, l'intens fred al nord de l'illa de Honshu i l'enorme destrucció provocada pel sisme.

El govern japonès ha informat que ha rescatat 2.000 persones després del sisme i el tsunami. A més, a la província de Fukushima hi ha alarma per la situació a la central nuclear, on almenys quatre reactors estan inestables i es tem que pot produir-se una fuga radioactiva massiva.

Gairebé 80.000 edificis i habitatges van ser destruïts i més de mig milió d'evacuats viu en uns 2.500 refugis temporals, molts dels quals no tenen aigua potable o electricitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.