Societat

mollerussa

Pelegrí insta a contractar aturats catalans per a la campanya de la fruita

El conseller creu que els aturats poden fer una “magnífica feina” i demana complicitat al sector

Fa anys que les campanyes se sustenten per la mà d'obra estrangera

El conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, va fer una crida al sector agrari per tal que en la propera campanya de la fruita es prioritzi la contractació de persones que estan al país en una situació legal i a l'atur en comptes d'anar-les a buscar fora, com s'havia portat fent en els darrers anys.

Pelegrí s'ha mostrat “completament convençut” que aquestes persones poden desenvolupar una “magnífica feina” recollint fruita i per això ha demanat “complicitat” al sector i que tinguin aquesta preferència. En aquest mateix sentit, Pelegrí també ha fet una crida al conjunt de la ciutadania per tal que apostin per la compra de productes locals i de qualitat per tal de sortir de la crisi. Segons el titular d'Agricultura comprar productes de casa permet donar força al sector agrari, a la indústria complementària, a l'agroindústria, a la distribució, i també a tot un territori i a altres activitats econòmiques de la zona.

Pelegrí ho va dir ahir en el marc de la inauguració de 139a edició de la fira de la maquinària agrícola de Sant Josep de Mollerussa. Durant la inauguració el conseller va dir que el certamen és una “excel·lent mostra de la potencialitat del nostre sector” així com que demostra la multifuncionalitat de l'agricultura que està vinculada a altres sectors.

Proposta per a Vilaró

Per la seva part, l'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va reivindicar durant la inauguració el projecte de la illa alimentària que fa anys que es comenta que es farà a Lleida per a la zona del Pla d'Urgell. Solsona ho ha vinculat a la crisi de l'escorxador Vilaró de Mollerussa i ha remarcat que donat que ja hi ha unes instal·lacions que estan preparades, val la pena apostar per aquesta zona. En aquest sentit, Solsona ha dit que des de Mollerussa “estem disposats a encapçalar el canvi agrari des de la Plana de Lleida”, però que per fer això cal l'ajuda de l'Administració.

La fira de Sant Josep fa front a la crisi

La 139a edició de la Fira de Sant Josep compta aquest any amb 302 expositors i manté les xifres d'altres edicions tot i la crisi econòmica. El recinte firal compta amb més de 25.000 metres quadrats d'exposició de maquinària agrícola, complements del sector agroindustrial i també automòbils. El Govern s'ha bolcat en donar suport a aquesta fira i a banda de la inauguració presidida pel conseller Pelegrí, Sant Josep també rebrà avui la visita del president Artur Mas, el conseller Recoder i el conseller Felip Puig. Ahir també va visitar la fira el president d'ERC, Joan Puigcercós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.