Societat

Desarticulat el grup més actiu de lladres de camions de Catalunya

Els arrestats, d'entre 25 i 40 anys, han estat detinguts a Barcelona, Tarragona, Cubelles, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Badalona i Sabadell

Les reunions on es planificaven aquests robatoris eren dos bars, coneguts pels arrestats com l'oficina

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat l'organització delictiva més gran de Catalunya dedicada al robatori de camions i les seves càrregues amb l'arrest de 35 persones, entre els quals hi ha els líders del grup criminal, segons han informat fonts policials.

Els arrestats, d'entre 25 i 40 anys, han estat detinguts a Barcelona, Tarragona, Cubelles, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet, Sant Cugat del Vallès, Badalona i Sabadell.

En col·laboració amb la Guàrdia Civil, divendres van detenir a València el principal receptador del grup, i després els agents van registrar a una nau de l'Alqueria de Comtessa (València) plena de material robat a tot Espanya.

El titular del jutjat d'instrucció número 3 del Vendrell, que dirigeix l'operació, ha decretat l'ingrés a la presó de sis dels detinguts, incloent els màxims responsables i el principal receptador.

Les investigacions relacionen el grup amb més d'una trentena de robatoris on el valor dels efectes robats -electrodomèstics, lots de Nadal, vins, roba i metalls- és superior a 1,2 milions d'euros.

En l'operació, els agents han pogut recuperar 24.000 quilos de coure valorats en 200.000 euros, més de 200 electrodomèstics, 22.000 quilos d'acer, 950 bateries de vehicle i 18 remolcs.

La investigació va començar el novembre després de detectar-se un augment de denúncies relacionades amb el robatori de camions i la seva càrrega, i la policia imputa a la banda diversos delictes contra el patrimoni i l'ordre socioeconòmic i un altre d'associació il·lícita perquè els arrestats estaven perfectament estructurats.

Els robatoris es produïen a tot Catalunya i el seu objectiu eren tant els camions que es trobaven aparcats en polígons industrials com els que ho feien en àrees de servei, i sempre es feien en cap de setmana.

Reunions al bar

Les reunions on es planificaven aquests robatoris eren dos bars, coneguts pels arrestats com l'oficina: un a Cunit i un altre a Sabadell.

Una vegada planificat el robatori, els líders i la resta del grup anaven en grup fins a la zona escollida, normalment polígons industrials de diferents localitats catalanes, tot i que altres vegades es desplaçaven fins a altres punts de l'Estat com ara Burgos, Galícia, Madrid i Castelló.

En els polígons, els integrants del grup buscaven els remolcs carregats de mercaderia, i una vegada que els líders donaven l'ordre per robar-lo, ho feien i descarregaven el material en diferents naus o estacionaments privats de camions a un altre remolc de l'organització i s'abandonava el robat.

Després de fer recompte del material robat, l'organització fixava un preu de venda i buscava el millor comprador, aquell que estava disposat a pagar el preu fixat.

L'operació ha fet 21 registres -13 en domicilis dels detinguts i vuit en naus, empreses i trasters-, i entre els detinguts figura un empresari del món del metall, J.C.G., veí de Sant Cugat, que comprava tot el material relacionat amb els metalls i al qual en el moment de l'arrest se li van intervenir 15.000 euros en metàl·lic.

En els registres, la policia també ha intervingut documentació, dues armes de foc tipus pistola i una defensa elèctrica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.