Societat

tarragona

L'accés a la Part Alta, altre cop obert a tots els cotxes

Dilluns que ve s'aixecaran les restriccions per les obres a la muralla

El portal de Sant Antoni serà només via d'entrada al nucli antic de Tarragona

El circuit d'entrada i de sortida a la Part Alta de Tarragona tornarà a estar obert a la lliure circulació de vehicles a partir de dilluns vinent. L'accés al nucli antic per als que no disposin de targeta de resident es farà a través del portal de Sant Antoni, pel qual, a partir d'ara, tan sols estarà permesa l'entrada, mentre que la sortida únicament es podrà fer per la rambla Vella. El portal del Roser continuarà sent la via principal per als veïns i comerciants del nucli antic, al qual podran penetrar pel carrer Cavallers i el de la Nau, la circulació dels quals tornarà a veure's alterada junt amb Baixada Peixateria. Tal com va publicar El Punt, l'Ajuntament ha donat el vistiplau a una proposta dels botiguers per tal que s'ampliï l'itinerari de lliure accés i que permetrà anar des del portal de Sant Antoni fins a la plaça Peixateries Velles, passar per Nou del Patriarca i pujar pel carrer de les Coques. Des d'allí es podrà fer la reincorporació al circuit, que continuarà per davant de l'arquebisbat i farà cap a la Baixada del Roser, reoberta al trànsit després de més de mig any tallada a causa de la rehabilitació d'un tram de la muralla.

Consens

Tot i que, aparentment, les mesures són menys restrictives que les anteriors a les obres de la muralla i que l'aposta per fer de la Part Alta de Tarragona una zona únicament per als vianants és menys ambiciosa, el regidor de Mobilitat, Carles Castillo, va destacar que el futur pla de mobilitat –inclou les mesures que s'aplicaran a partir del dia 28– no ha rebut cap esmena, i que només l'AV Part Alta hi va votar en contra. El document va ser aprovat de manera provisional en el darrer consell municipal de la Mobilitat i el regidor confia que aviat es pugui procedir a l'aprovació definitiva perquè es puguin començar a aplicar totes les directrius. D'altra banda, Castillo va recordar que la Guàrdia Urbana vetllarà perquè els conductors que no tinguin targeta de resident no circulin per les zones restringides. Per millorar l'efectivitat, també s'instal·laran noves pilones. Quant a la preocupació dels familiars del col·legi Sant Pau referida a la possible instal·lació d'un pàrquing al camp de futbol del Roqueral, Castillo va afirmar: “Els entenem”; i que fins juny o juliol no hi haurà notícies en aquest sentit perquè tot depèn de l'arquebisbat.

LA XIFRA

2.631
targetes de circulació
ha concedit l'Ajuntament de Tarragona actualment per circular per la Part Alta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.