Societat

Es publica el programa de festes 2011 de Banyeres

Enguany es complix el 120 Aniversari de la seua publicació

El Teatre Principal de Banyeres de Mariola ha albergat la presentació de la Revista-Programa de Festes de Moros i Cristians 2011 amb el que esta localitat de l'Alcoià veu acostar-se en el calendari la festivitat de St. Jordi.

Segons s'ha donat a conéixer en la presentació, un dels aspectes noticiables de la present edició és el compliment del 120 Aniversari de la seua publicació des de l'any 1891, període en què el programa de festes ha passat per diverses vicissituds segons l'etapa històrica viscuda, adequant-se el model actual a partir de la dècada dels anys cinquanta de l'anterior segle.

El Programa de Festes veu la llum amb una tirada de 3.000 exemplars sent la continuació de la línia iniciada en l'actual legislatura en què s'ha pretés dotar-lo de major qualitat en la presentació i impressió al cuidar no sols el contingut, sinó també la imatge de les seues fotografies al que contribuïx la convocatòria del Concurs de Fotografia Digital. En total, cada volum està compost per 472 pàgines, de les que 164 estan dedicades a la festa, 125 a les col·laboracions literàries, 30 a la memòria municipal i la resta a la publicitat.

Una de les seccions que en cada edició es pretén cuidar amb cura és la denominada «Banyeruts amb nom propi», apartat que en 2011 ha estat dedicat al prevere de Montcada Antonio Belda, a Juan Castelló com a fundador i conservador del Museu Valencià del Paper i, finalment, a l'escultor Vicente Ferrero des d'una perspectiva com a home d'art i membre del Consell Valencià de Cultura.

En l'acte també es va fer el lliurament del premi del Concurs del Cartell de Festes que en la present edició ha recaigut en el valencià Martín Forés, arreplegant, al seu torn, la banyerenca Montse Belda la distinció al millor artista local.

L'actuació de l'Agrupació Musical La Nova i la interpretació de l'Himne a la Festa van posar el punt final a este acte festiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.