Societat

Les bromes de Rus sobre els discapacitats indignen el col·lectiu

El president de la Diputació de València va suggerir de baixar “amb cordes” aquells que no pogueren accedir a un parc per les escales

El CERMICV considera “detestables” les seues afirmacions

  • Rus, en un juí de faltes. EFE.
  • VÍDEO: Rus contesta els que reclamen un ascensor per als discapacitats.

La incontinència del president de la Diputació de València, Alfonso Rus, per banalitzar les crítiques que es fan sobre la seua gestió ha indignat el Comité d'Entitats Representants de les Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana. I és que Rus, a qui un grup de persones concentrades en la inauguració d'un parc a Ontinyent dissabte va retraure el fet que no hi estava adaptat, va contestar-los que els minusvàlids en compte d'accedir-hi amb ascensor ho podien fer “amb cordes”.

“Les actituds que mostra el senyor Rus són inacceptables i políticament detestables venint d'una persona així. No es pot frivolitzar davant les preguntes més o menys molestes dels que protesten responent a les persones amb discapacitat que pregunten per on van baixar, dient-los que es llancen o que col·locarà corrioles per a baixar-los amb cordes”, critica el CERMICV en un comunicat.

Per la seua banda, el portaveu socialista a la Diputació de València, Rafael Rubio, ha mostrat la seua “indignació” per les paraules de Rus i ha demanat una “rectificació immediata”. “Una vegada insulta els professors, unes altres amenaça el que parlen en valencià o es burla de les persones amb discapacitat”, recorda Rubio.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.