Societat

L'Aldea

Una altra festa

L'Aldea crea una celebració al voltant d'aquestes construccions

Prop de 400 veïns participen en les diverses activitats

Les torres de guaita de l'Aldea conformen un dels principals símbols del municipi, i són un recordatori tangible de la llarga història del poble, tot i la seva relativament curta trajectòria amb ajuntament propi. La Diada de les 3 Torres, que es va organitzar ahir per primera vegada, naix amb l'objectiu d'establir a la població una altra festa, amb un ampli programa d'activitats per a tots els públics, que pretén posar en valor, i donar a conèixer amb més profunditat als mateixos aldeans, el patrimoni cultural del qual disposa el municipi.

“Les tres torres de guaita que tenim a l'Aldea són la Candela, la de Burjassénia i la torre de l'ermita, i aquesta darrera és la que es troba en més bon estat de conservació”, va explicar Daniel Andreu, alcalde de l'Aldea. “Totes tres són una part fonamental per entendre la història medieval de les terres de l'Ebre”, va sostenir. Míriam Ferrando, regidora de Turisme, va comentar, al seu torn, que “aquesta zona era una via d'accés al delta de l'Ebre i les torres servien per vigilar i controlar l'entrada de l'enemic”.“A la torre de l'ermita tenim el centre d'interpretació de les torres de guaita i, per la seva banda, també cal valorar la mateixa ermita; l'ermitori és crucial en el vessant lúdic dels actes, perquè hi tenen lloc moltes celebracions”, hi va afegir la regidora.

Una de les activitats principals va ser la ruta de les tres torres en bici. És tracta d'un itinerari de 8,8 km, que transcorre per una zona de cultius d'horta i arrossars, en què es poden observar ànecs collverds, fotges, bernats pescaires i altres espècies pròpies d'aquests dos ambients. També van tenir molt d'èxit la Milla de la Torre de l'Aldea, que va consistir en una cursa pel camí de xops que du a l'ermita, els jocs tradicionals per als infants del matí, el dinar popular i l'exhibició de gegants de la tarda. “La festa ha estat el resultat dels esforços de tot el poble; el fet que entre tots haguem pogut preparar una bona festa, ja és una satisfacció”, va apuntar Ferrando. La festa la va organitzar la regidoria de Joventut i Turisme, que va destacar la col·laboració de les dues associacions de pares i mares d'escoles del poble i d'altres entitats, com ara l'Associació de Jubilats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.