Societat

La contra

Oci en ‘bocca' de tothom

La discoteca per a discapacitats intel·lectuals impulsada des de Sant Cugat per Asdi, La Caixa i el local Bocca renova el conveni per garantir-ne la continuïtat aquest 2011

Al gener ha fet quatre anys que l'Associació Pro Disminuïts Físics i Psíquics (Asdi) posava en marxa per primer cop una discoteca per a persones amb discapacitat intel·lectual a Sant Cugat. El primer pas per apropar aquesta modalitat d'oci a aquest col·lectiu es va fer amb el Teatre La Unió. Poc després, va ser l'Ajuntament qui va posar la masia de Torreblanca a disposició d'Asdi, i allà es van celebrar diverses sessions. Però no va ser fins l'any passat que els responsables del Bocca, un dels locals de més prestigi de les nits de la comarca, es van oferir per acollir les sessions mensuals de discoteca a les seves instal·lacions.

El cogerent de Bocca, Nino Muñoz, explicava ahir durant la signatura de la renovació del conveni per aquest 2011 que, al principi, l'activitat es va iniciar amb una trentena d'usuaris, però que actualment ja són 150 les persones que se citen al Bocca la tarda de l'últim diumenge de mes. Muñoz mostrava la “gran satisfacció” de fer de Sant Cugat “una ciutat model i de referència” en aquest àmbit. El mateix orgull mostrava l'alcaldessa, Mercè Conesa, que assegurava que la generositat i l'altruisme d'aquest projecte “permeten donar visibilitat i normalitat al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual”, ja que “les oportunitats han d'existir en tots els terrenys, i això també inclou el lleure”. El director de l'àrea de negoci de La Caixa a Sant Cugat, Rubí, Cerdanyola i Ripollet, Tomàs X. Subirà, afirmava que la discoteca ja és “un projecte consolidat a la comarca”. Prova d'això és que aquesta oferta d'oci per al col·lectiu de discapacitats intel·lectuals fa temps que està en bocca dels associats d'Asdi a Sant Cugat i també de gent vinguda de Terrassa, Sabadell, Cerdanyola, Ripollet, Palau-solità i Plegamans i, fins i tot, Badalona. La presidenta d'Asdi, Mercè Martínez, va tenir paraules d'agraïment sobretot per als voluntaris perquè “són els que fan que la discoteca funcioni”.

Cada últim diumenge de mes, Bocca rep –de les 5 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre– els seus clients més especials. A l'interior, fins a vuit treballadors col·laboren de manera altruista en aquest projecte. I com a totes les discoteques, a la d'Asdi també s'ha de pagar entrada. Els vuit euros del tiquet inclouen barra lliure de consumició de begudes no alcohòliques i se'n destina un com a donatiu a Asdi. Ara tots esperen que arribi l'1 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

L’alcalde de Girona reclama a l’Estat “la necessitat” que Adif millori les inversions

girona

Veïns d’un bloc de Sants insten l’ajuntament a comprar l’edifici pel rebuig de la propietat a renovar-los els lloguers

Barcelona

22 afectats per salmonel·losi en un local de restauració de Barcelona per menjar truita de patates

Barcelona
societat

Quatre ferits, un d’ells crític, en caure 50 metres per l’esfondrament d’un mirador en construcció a la Vall de Boí

La Vall de Boí

Un nou centre de recerca per canviar els paradigmes de la salut mental

Sant Boi de Llobregat
Comunicació

Mor als 43 anys la periodista de la Cadena SER, Elsa Llorente

S’invertirà 21,7 milions en equipaments judicials al territori gironí

girona

Atrapen i denuncien un incívic que va llançar un sofà a la zona de contenidors

CASSÀ DE LA SELVA
societat

Veïns de Vallirana critiquen l’estat de l’aigua de boca i exigeixen a l’Ajuntament millores a la xarxa d’abastiment

Vallirana