Societat

RELIGIÓ

Les processons dels Dolors enceten la Setmana Santa

La tradició es va complir un any més a Peralada, Besalú, Mieres, Banyoles i Amer, on els seguicis van mobilitzar centenars de participants i una gran quantitat de públic

El municipi de Peralada va celebrar ahir la processó de la Verge dels Dolors o processó del Silenci, una tradició que a la vila data des de fa més de 800 anys. La processó va transcórrer pels carrers del nucli antic de la vila, amb sortida i arribada a l'església de Sant Martí, i acompanyada, en el seguici, de la coral de Peralada i l'orquestra. Els càrrecs d'aquest any han estat Antoni Vargas i Mònica Lladó –priors–; Jordi Ortiz i Lídia Blànquez –primer comissari–, i Pau Pujol i Núria Bech –segon comissari–.

Besalú

Unes 150 persones, entre manaies, arrengladors, estaferms, portadors i personatges de la Passió, van participar ahir en la processó de Besalú, seguida per una multitud. La priora d'aquest any és Anna Maria Gamero. El seu home, el músic Narcís Lagares, ha compost per a l'ocasió la sardana Pels Dolors de Besalú.

Mieres

S'hi va celebrar la tradicional processó, que aquí va precedida de l'escenificació d'un fragment de la Passió a l'interior de l'església, que sempre queda petita, de tanta gent que s'hi reuneix.

Banyoles

A la capital del Pla de l'Estany la processó, amb 128 manaies, tenia la novetat d'un nou pas, la Caiguda de Crist, i la particularitat que ahir va ser l'últim cop que el seguici sortia de Santa Maria dels Turers.

Amer

A la població de la Selva, també va tenir lloc ahir a partir de dos quarts de deu del vespre la tradicional processó dels Dolors. Bona part de la població va prendre part en la desfilada de manaies, de penitents i durant unes hores va desfilar pels principals carrers de la població la imatge de la Dolorosa, en l'únic dia que surt fora de l'església parroquial.

(Informació elaborada per Josep Puigbert, Ramon Estéban i Josep Maria Sebastian.)



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.