Societat

Una processó i un viacrucis vivents

Divendres, a dos quarts de nou del vespre, sortirà la processó vivent de Campdevànol, organitzada per r l'Associació d'Amics de la Processó de Setmana Santa. Es tracta d'un esdeveniment únic a nivell mundial. Com a novetat, aquest any, al finalitzar la processó s'escenificarà un quadre de la passió davant de l'església.

D'altra banda, també Divendres Sant a Sant Hilari es farà el tradicional viacrucis amb la intervenció dels misteris, els copiosos i els manaies. Declarada com a festa tradicional d'interès nacional l'any 1999, la processó i viacrucis s'iniciarà a les nou del vespre a la plaça de l'Església amb la representació vivent del judici de Ponç Pilat. Lentament, la processó avançarà fent un recorregut pels carrers del poble fins al turó de la Vaga, també conegut com el de la Crucifixió, entre el silenci del públic, trencat pel so dels tabals i les llances dels manaies. La implicació del poble en la representació de les diferents escenes de la passió, crucifixió i mort de Jesucrist és total. I es combinen a la processó passos de figures fetes a Olot amb escenificacions fetes per gent de carn i ossos. Alguns dels papers han estat representats per membres de les mateixes famílies durant generacions. Un dels elements més espectaculars és el paper dels Armats, formats per prop d'unes vuitanta persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.