Societat

Societat

Escenes medievals pels carrers

Hostalric i Calonge celebren aquests dies una nova edició del mercat medieval i Roses, la fira d'època

Les tres poblacions han atret aquests dies centenars de visitants, sobretot famílies amb mainada

Tant Hostalric com Calonge són dues poblacions que no necessiten gaires ornaments per convertir-se, per uns dies, en uns escenaris perfectes per a la recreació de la vida medieval. Els llegats monumentals que hi ha a les dues viles són, per ells mateixos, un atractiu turístic que funciona duran tot l'any, però l'organització d'una gran fira medieval (la XV a Hostalric i la XIV a Calonge) augmenta les seves possibilitats d'èxit. L'afluència de gent ahir a Hostalric, principalment de famílies amb mainada, va fer que a mig matí ja hi hagués problemes per trobar un lloc als aparcaments habilitats per a l'ocasió. Les lluites d'exhibició, la representació de l'assalt i la defensa del castell, les actuacions dels músics i dels còmics van ser ahir al matí algunes de les principals atraccions d'Hostalric. I tots aquests entreteniments perdrien part de la seva gràcia si organitzadors, firaires, cavallers i dames no portessin vestits de l'època i de tant en tant no se sentissin els galops dels cavalls pels estrets carrers. Per la tarda, ja s'anunciaven els tornejos de cavalls i la fira, que va començar Divendres Sant, s'havia d'acabar amb el tradicional sopar medieval.

Calonge es va transformar aquest cap de setmana en un gran mercat medieval. A més de les parades d'artesania i productes d'alimentació, sempre presents en aquests tipus de fires, els vols de falcons, les lluites de soldats i l'animació itinerant van ser alguns dels trenta espectacles que es van poder veure per diferents espais i carrers del nucli antic de Calonge, com els jardins del Castell, el pati d'armes, la plaça Major i la de la Doma. Des del dia 22 i fins avui, Roses va celebrar una nova edició, la quarta, fira d'època. Les activitats es concentren a la plaça Catalunya, on a més de parades d'artesania també es poden contemplar els vols d'ocells i participar en diferents tallers. També es pot aprofitar l'estada per visitar la Casa Mallol, un edifici modernista que data del 1906.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.