Societat

La Generalitat vol una auditoria de la xarxa de Rodalies a causa de la col·lisió dels trens

L'executiu explica que l'auditoria de la xarxa pretén detectar punts foscos i veure si es poden resoldre

El director general de Transports i Mobilitat recorda que Foment és el soci majoritari de Renfe i Adif

El director general de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha anunciat avui que la Generalitat ha demanat una auditoria sobre la xarxa de Rodalies de Barcelona després de la col·lisió en un túnel, a prop de l'estació del Clot de Barcelona, i els tres descarrilaments de les últimes setmanes.

En declaracions a la premsa, Font ha apuntat que es tracta d'”una auditoria de la xarxa, per detectar punts foscos i si es poden resoldre”.

“Aquesta auditoria encara no la tenim i esperarem a tenir-la per establir un pla de solucions”, ha afegit el director general de Transports i Mobilitat.

“Sense una millora en la infraestructura, és independent qui presti el servei”, ha dit preguntat sobre la continuïtat de Renfe com a operadora, a més de subratllar que, sigui responsabilitat de Renfe o d'Adif, les dues companyies tenen el Ministeri de Foment com a soci majoritari.

Font s'ha mostrat prudent sobre les causes que haurien provocat la col·lisió d'aquest matí, encara que ha subratllat que el Departament de Territori i Sostenibilitat ha demanat a Renfe “un informe d'avaluació sobre les causes de l'incident” per determinar de si es tracta d'un error humà o d'un problema en la infraestructura i poder donar així resposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.