Societat

INFRAESTRUCTURES

Inversió per ampliar la capacitat de l'aeroport de Lleida

El govern invertirà 1,5 milions d'euros a l'aeroport de Lleida-Alguaire en els propers mesos per ampliar els espais comuns i els mostradors d'embarcament per tal que la instal·lació pugui gestionar més d'un vol cada hora. Aquesta inversió, que supleix mínimament la inversió de 25 milions prevista pel tripartit en una ampliació de la terminal, és una exigència de diversos operadors per tal de garantir les operacions d'aviació previstes amb vols xàrter per a la propera campanya d'esquí i per l'arribada de vols procedents de països de fora de l'espai Schengen.

En aquest sentit, el conseller va anunciar que dilluns es reunirà amb el secretari d'Estat de Transports, Isaías Taboas, i que entre d'altres aspectes tractarà de l'aprovació del decret que ha de permetre a Alguaire operar vols fora d'aquest espai europeu. Segons Lluís Recoder, només falta un informe del Consell d'Estat i agilitzar-ne la tramitació, uns passos que espera solucionar en poques setmanes i, en tot cas per abans de l'estiu com a data màxima.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va anunciar ahir aquesta inversió i va fer també un enigmàtic anunci per dir que la setmana vinent farà públiques novetats importants i “tangibles” per a l'aeroport lleidatà. Si es tracta de nous vols seria el resultat de les negociacions que el govern ha iniciat amb més de 40 companyies, segons va anunciar al Parlament el propi conseller.

D'altra banda, Recorder, en una visita institucional Segrià, no va descartar portar als tribunals Ryanair per l'incompliment del contracte de quatre anys signat amb l'aèria irlandesa i que de forma unilateral va trencar fa poc, anunciant que l'1 de juny abandona Lleida, tancant els vols que opera ara a Milà i Frankfurt. Ryanair volia el doble de subvencions per seguir a Alguaire.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.