Societat

Ja es prepara la pel·lícula sobre Ben Laden

El projecte que sembla portar la directa és el de Kathryn Bigelow

Són diversos els moviments per convertir la notícia en pel·lícula

Hollywood no s'esperarà per dur la mort d'Ussama ben Laden a la gran pantalla. Tan sols l'endemà de l'operació de les tropes d'elit nord-americanes al Pakistan que presumptament han acabat amb la vida de l'home més buscat del món, ja són diversos els moviments per convertir la notícia en pel·lícula.

Per portar la tragèdia de l'11-S als cinemes, Hollywood va esperar diversos anys per no ferir sensibilitats; per relatar com es va caçar el que es considera el directe responsable dels atemptats del 2001 no n'hi haurà tanta, de paciència.

El projecte que sembla portar la directa és el de Kathryn Bigelow. La directora guanyadora d'un Oscar per The Hurt Locker, ja ultimava, juntament amb el seu col·laborador habitual, el periodista i escriptor Mark Boal, el guió d'una cinta titulada Kill Ben Laden.

Fins al passat 2 de març, la pel·lícula s'hauria centrat en l'operació fallida executada per l'esquadró dels Black Ops per intentar matar el líder d'Al-Qaida.

Ara, Bigelow i Boal han vist com la seva història ja té un final tancat i és necessari reescriure tot el guió de dalt a baix per tal de centrar l'argument de la pel·lícula no en una operació fallida sinó en una que sí que va aconseguir acabar amb la vida del terrorista més buscat. Això és el que desitjarien els productors perquè, com a mínim, la història reflecteixi la mort de Ben Laden d'alguna manera.

En tot cas, el guió final “sens dubte inclourà els 40 minuts de tiroteig al Pakistan que han acabat amb la seva vida”. A més, segons apunta una informació publicada pel Variety que cita fonts pròximes al projecte, la mort de Ben Laden arriba “en el millor moment” per a la pel·lícula, ja que, si s'hagués produït uns mesos més tard, els canvis al guió haguessin representat un trastorn gairebé insalvable. Ara, la notícia dóna marge de reacció pels temps de producció i “maximitza” l'oportunitat de la pel·lícula.+

Segons la publicació, Boal tenia previst viatjar a l'Afganistan la setmana que ve per buscar localitzacions, tot i que després de la notícia ha cancel·lat el vol. Ara, tant ell com Bigelow esperaran veure com el món àrab reacciona davant de la mort d'Ussama, tot i que encara mantenen la data de l'inici del rodatge per a aquest estiu.

A més, s'espera que Boal usi les seves connexions amb el servei d'intel·ligència i l'exèrcit estatunidenc -ha estat corresponsal de guerra- per aconseguir informació de primera mà.

No obstant això, segons apunta una informació publicada per The Hollywood Reporter també és possible que davant de l'allau de projectes sobre el terrorista, Bigelow, que sempre li agrada anar contracorrent i diferenciar-se dels projectes que es fan a Hollywood- perdi l'interès per a la pel·lícula.

Altres possibles projectes sobre els quals ja es parla, tot i que són molt més embrionaris, són Jawbreaker, un llibre escrit per l'agent d'intel·ligència Gary Bernsten que relata la cacera que el 2001 hagués pogut significar la fi de Ben Laden, durant els primers compassos de la guerra a l'Afganistan. Paramount va obtenir-ne els drets el 2006 i és més que possible que activi tota la seva maquinària per aprofitar-ne la tirada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
canvi climàtic

‘Beryl’ es degrada a tempesta tropical sobre Yucatán i amenaça a Texas

barcelona

Tres milions d’euros per rehabilitar i dinamitzar la Masia Freixa

Terrassa
canvi climàtic

‘Beryl’ avança en terra com a huracà de categoria 1 sobre Yucatán

barcelona
sanitat

L’agència del càncer de l’OMS avalua el talc com a “probablement cancerigen”

barcelona

La Val d’Aran, declarada reserva de la biosfera per la Unesco

Vielha
societat

La Coordinadora Antimonàrquica fa una crida a la manifestació del dia 10 a Lloret

lloret de mar

Comença la construcció del nou CAP de l’Arboç, que costarà 6 milions

L'Arboç
sanitat

Els hospitals tramiten ja les baixes per parts i cirurgia ambulatòria

barcelona
societat

Denuncien males condicions laborals del Consell de l’Alt Empordà

figueres