Societat

Ensenyament augmenta en 11.000 les places d'FP i batxillerat

Aquesta xifra suposa una ampliació del 5% de l'oferta postobligatòria per als alumnes d'entre 16 i 18 anys

Irene Rigau explica que l'objectiu és universalitzar els estudis al màxim perquè cada vegada els llocs de treball requeriran més formació que la bàsica

La Generalitat incrementarà en 11.357, un 5% més, les places dels estudis postobligatoris per als joves d'entre 16 i 18 anys de cara al proper curs, que inclouen noves titulacions de cicles formatius de grau mitjà i superior innovadors a l'Estat.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha presentat aquest divendres les noves dades i titulacions, una de les quals, el cicle formatiu de grau mitjà de gestió administrativa adaptada a l'àmbit jurídic, de 150 places, s'ha desenvolupat en col·laboració amb el Departament de Justícia.

Altres noves titulacions que s'ofereixen per al pròxim curs són un cicle formatiu en grau superior d'eficiència energètica i energia solar tèrmica, amb 180 places, i un cicle formatiu de grau superior de desenvolupament d'aplicacions web, amb 300 places, que s'impartiran a sis i deu instituts de Catalunya, respectivament.

També s'han creat noves titulacions d'ensenyaments esportius amb cursos de vela (90 places), de busseig esportiu (15), espeleologia (15) i hípica (15 places), que es realitzaran en instituts de Barcelona, Blanes, Salou i Mollerussa.

En total, el nombre de places de batxillerat de cara al curs escolar 2011-2012 serà de 81.039, els cicles formatius de grau mitjà en tindran 57.685, els de grau superior n'oferiran 49.777 i els tècnics esportius de grau mitjà i superior en tindran 2.490 i 420, respectivament.

Per la seva banda, els cicles formatius artístics de grau mitjà i grau superior tindran 1.230 i 5.346 places, respectivament, mentre els PQPI (Programes de Qualificació Professional Inicial), dirigit als alumnes que no han finalitzat l'ESO i tenen més de 16 anys, mantindrà les 3.255 places del curs passat, ha indicat la consellera.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha explicat que l'objectiu és “universalitzar al màxim l'oferta postobligatòria perquè cada cop els llocs de treball requeriran més formació que la bàsica”.“Com a país tenim un dèficit de percentatge de joves que fan estudis postobligatoris, una de les causes vinculables al fracàs escolar perquè l'alumnat que suspèn a l'ESO no continua”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sanitat

La directora de l’ECDC considera molt baix el risc d’un gran brot de mpox a Europa

barcelona
palau-saverdera

Projecte per posar plaques solars a l’escola

Palau-saverdera
successos

Desmantellen una plantació de 1.369 plantes de marihuana a l’Alt Urgell

Fígols i Alinyà
sanitat

Espanya té una reserva suficient de vacunes per a mpox

barcelona
sanitat

El Pakistan confirma el primer cas de mpox a Àsia i dos sospitosos més

barcelona
infraestructures

Acaba la primera fase de reforma del parc de l’Espanya Industrial a Sants-Montjuïc

Barcelona
successos

Atesos 12 veïns d’un bloc de pisos de Lleida per un incendi als comptadors de l’edifici

Lleida
societat

Un dron controla les emissions contaminants i abocaments al Port de Barcelona

Barcelona

El Mercat d’Olot acull més de 20 tallers per a infants i joves

olot