Societat

Demanen al TSJC que obligui la Generalitat a introduir el castellà a l'aula

Les tres famílies a qui el Tribunal Suprem va donar la raó sobre la introducció del castellà com a llengua vehicular, recorren ara al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

A través de Convivència Cívica Catalana demanen “l'execució forçosa” de la sentència del TS per part d'Ensenyament

L'entitat vol que es processi Irene Rigau i Artur Mas per desobediència a l'autoritat

Les tres famílies a les quals el Tribunal Suprem (TS) va donar la raó en una sentència que obliga la Generalitat a introduir el castellà com a llengua vehicular l'ensenyament, a més del català, han demanat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'execució “forçosa” d'aquesta resolució i que obligui la conselleria d'Ensenyament a adaptar aquesta normativa.

En roda de premsa, el president de l'entitat Convivència Cívica Catalana (CCC), Francisco Caja -que ha aglutinat les demandes-, ha explicat que el 23 d'abril va acabar el termini legal perquè la Generalitat adaptés la normativa a aquesta sentència, i que des de llavors només ha manifestat la seva voluntat de preservar la immersió lingüística a Catalunya.

“Ara esperarem que el TSJC estigui a l'alçada”, ha dit Caja, que espera que el tribunal català comuniqui a la Generalitat la fermesa de la sentència i que, en cas que els jutges catalans es declarin “en vaga de braços caiguts”, ha dit, vinguin “les forces de l'ordre públic a imposar ordre”.

Davant la passivitat que, segons opina, demostra la Generalitat, Caja ha demanat que es processi als responsables d'aquesta normativa -la consellera Irene Rigau i el president del govern, Artur Mas- per prevaricació i per desobediència a l'autoritat: “Si és necessari, que els portin tots a la presó”.

Caja ha avançat que, després de les eleccions unes 500 famílies enviaran una instància per carta a la consellera per reclamar el compliment de la sentència del TS, ja que, segons considera, la majoria dels pares rebutgen el model d'immersió lingüística.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

“Alerta! Tortuga marina a les platges catalanes”

Begur

Viatge tecnològic a la moda, la salut, la mobilitat i l'energia del futur

BARCELONA
Societat

Barcelona, primera ciutat que acull el simulador de la “fórmula 1 del mar”

Barcelona
LA CRÒNICA

Estrelles Michelin per emportar a la Santa

Societat

Milers de persones exigeixen a Barcelona un decreixement turístic planificat

Barcelona

Més de 400 persones clamen a Girona contra el model turístic actual

girona
Societat

Un exprofessor del Pare Manyanet de les Corts acumula una dotzena de denúncies per abusos sexuals

Barcelona

Fan una revista per potenciar el sentiment i orgull de pertinença al barri de Pont Major

girona

Primers turistes per collir fruita dels arbres que han apadrinat

Aitona