Societat

Vilanova i la geltrú

Manifestació demà contra el feixisme

Unitat contra el Feixisme i el Racisme convoca una mobilització per evitar l'avanç de les forces d'ultradreta

Després dels incidents que es van produir durant la campanya electoral, principalment la denúncia d'agressió per part del candidat de Plataforma per Catalunya a un portaveu de la coordinadora comarcal Unitat contra el Feixisme i el Racisme del Garraf, l'entitat ha decidit convocar per demà al vespre una manifestació per evitar que les formacions d'ultradreta avancin posicions a la comarca. La manifestació és demà a les 20 hores a la plaça de les Neus de Vilanova i la Geltrú, és organitzada per la coordinadora i ha tingut el suport públic de l'actor vilanoví Sergi López i de l'exdirector del Teatre Principal Jorge Picó.

Els representants de la coordinadora antifeixista van presentar ahir un manifest, que és obert a totes les adhesions de particulars i col·lectius, que remarca que “el Garraf és una de les poques comarques de l'àrea metropolitana on PxC no ha obtingut representació”, i que l'objectiu de la mobilització és que faci de “tallafoc contra l'augment del feixisme i el racisme”.

En aquest sentit, l'actor Sergi López ha destacat que l'aparició de PxC a Vilanova i la Geltrú s'ha produït de forma antinatural ja que no hi ha un moviment real d'ultradreta a la ciutat, ni conflictes de convivència greus ni guetos d'immigrants que siguin focus de problemes. López ha defensat que, “abans de tot, les persones som persones, indiferentment d'on vinguem i on anem”.

Per la seva banda, Jorge Castro, representant del col·lectiu llatinoamericà de la comarca, va fer ahir una crida a la participació en la mobilització de les comunitats immigrades, especialment la magribina, la llatinoamericana i la romanesa: “Perquè des d'ara prenguin partit, juntament amb tots els vilanovins, per fer front a qui fomenta l'odi entre les persones per raons simplement d'origen”.

LA FRASE

Hem de sortir al carrer de forma positiva, amb ganes i força per barrar el pas al racisme
Sergi López
actor

LA DATA

27.05.2011
A les 20 hores
sortirà de la plaça de les Neus una manifestació que recorrerà els principals carrers de Vilanova

LA FRASE

Hem de mobilitzar-nos i fer front a qui fomenta l'odi entre les persones
Jorge Castro
Col·lectiu llatinoamericà del garraf


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.