Societat

L'incendi més greu de la història d'Eivissa crema 1.500 hectàrees

El foc encara no està controlat i s'han desallotjat més de 200 persones

El jutge ha prorrogat l'arrest del presumpte autor de l'incendi a l'espera de rebre un informe sobre les causes

L'incendi declarat aquest dimecres a Eivissa ja ha calcinat 1.500 hectàrees de vegetació de la zona de Morna, a Sant Joan de Llabritja, fet que el converteix en el més greu que ha patit l'illa en tota la seva història, segons ha informat la consellera d'Interior en funcions, Pilar Costa.

En roda de premsa, Costa ha informat que l'incendi no està controlat i resulta “molt difícil” preveure quan ho estarà perquè la zona que s'està cremant és “molt espessa” i el foc es propaga amb “rapidesa”. En aquest sentit, ha confirmat que no hi ha danys personals ni materials.

La consellera d'Interior en funcions ha informat que s'ha desallotjat una escola com a mesura de prevenció. Unes 200 persones també han estat desallotjades de 80 habitatges propers a la zona i l'operatiu d'emergències està valorant si desallotja un hotel a Portinatx, amb 700 turistes allotjats.

El president en funcions del govern balear, Francesc Antich, ha qualificat l'incendi de “desastre ambiental brutal”. Ha explicat que s'està treballant per evitar que el foc transcendeixi cap a altres zones i, per aquest motiu, s'han creat quatre sectors que han de crear tallafocs. Antich ha explica que el perímetre afectat és “molt gran” i és necessita moltes forces per lluitar contra l'incendi.

Pròrroga de la detenció de l'acusat

El jutge de guàrdia ha prorrogat la detenció per un termini màxim de 72 hores de l'home arrestat com a presumpte responsable de l'incendi, a l'espera de rebre un informe de la Guàrdia Civil sobre les causes del foc.

L'acusat, que respon a les sigles M.C.C., té 50 anys i és apicultor aficionat, suposadament va originar les flames amb una brasa que va caure fortuïtament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.