palamós
La gamba, a Vall-llobrega
La campanya gastronòmica del Menú de la Gamba, que es fa entre els municipis de Palamós i Calonge, s'ha ampliat en aquesta edició, que es clou el 17 de juliol, al de Vall-llobrega, seguint la línia oberta per la mancomunitat dels tres municipis de tirar endavant una piscina coberta. Així, s'han incorporat a la campanya que organitza l'associació de restaurants de la Badia El Plat Blau, els establiments Ca L'Antoni i Can Sidro. En aquesta edició també hi participen sis restaurants de Calonge i Sant Antoni –Costa Brava, Guillermo, L'Empordà-Can Ramon, Refugi de Pescadors, Simon i Traguinyol– i dotze de Palamós –Bell Port, Ca l'Amadeu, Caleta Blava, Fish, hotel Àncora, hotel Trias, la Catifa, la Salinera, l'Ona, Maria de Cadaqués, Mas dels Arcs i el vaixell restaurant Pasajes Costa Brava–. El menú, que té un preu tancat de 38 euros, inclou torrades amb tomàquet i anxoves, gamba mitjana fresca de Palamós a la planxa, fideus rossejats amb allioli, postres, begudes i cafè. El president de l'associació de restaurants de la Badia, Xavier Jabato, va explicar que l'any passat es van arribar a servir 13.000 menús.