Societat

castells

Els Minyons s'apunten el segon tres de nou de l'any

Per segon any consecutiu, els de Terrassa han triat la diada del Firal, a Vilafranca, per estrenar-hi els nou pisos

Vilafranca va veure el primer castell de nou de l'any i també ha vist el segon. Els Minyons de Terrassa van plantar ahir el primer tres de nou en la diada del Firal dels Xicots de Vilafranca, una cita que sembla que es consolida com a important en el calendari dels malves.

El tres de nou dels Minyons va arribar a la segona ronda, després d'un bon dos de vuit folrat. Amb un tronc força lleuger i molt bones mides, el tres va pujar amb un petit moviment propi dels primers grans castells de la temporada. Els Minyons el van carregar i descarregar amb seguretat. Tot seguit van completar el quatre de vuit i un pilar de sis, que treballen per poder encabir aviat dins del quatre.

En la línia de l'actuació de Fires de Maig, els Xicots han completat castells de la gamma alta de set amb molta feina. La renovació en els troncs i la canalla no els va permetre encarar, com l'any passat en la diada del seu local, el primer castell de vuit de l'any. Així doncs, van completar el cinc de set (al segon intent), i el tres i el quatre de set amb l'agulla.

Als Castellers de la Vila de Gràcia, la diada ja se'ls va torçar a la primera ronda, quan van haver de desmuntar dues vegades i, amb l'aixecador col·locat, un bellugadís dos de set. A la segona ronda, van carregar el quatre de vuit, que va fer llenya per una relliscada a la sortida de dosos. Van acabar amb el tres de set.

En un cap de setmana força tranquil, només una altra plaça va veure castells de vuit. Va ser al Poble Sec, on els Castellers de Sants van descarregar el seu tercer tres de vuit. Els amfitrions, els Castellers del Poble Sec, van aconseguir trencar una mala ratxa de castells de set desmuntats en aquest començament de temporada, i van completar la millor actuació d'enguany amb el tres i el quatre de set amb el pilar descarregats, a més del quatre de set. També hi eren els Margeners de Guissona, que van completar el tres i el quatre de set com a castells més destacats.

EL CASTELL

3de9f
És el que ahir van veure per segon cop el 2011.
Els Castellers de Vilafranca van aixecar el primer fa quinze dies.

Bons passos de set pisos

La Colla Jove de Barcelona, creada la temporada passada, va aconseguir ahir el seu primer castell de set, un tres que van carregar. El van acompanyar del tres de sis per sota, el quatre de sis amb el pilar i el pilar de cinc, la millor actuació de la seva curta història. Al barri barceloní de Sant Andreu de Palomar, els van acompanyar els Castellers de la Sagrada Família, que van fer el tres i el quatre de set, i els Castellers de Sabadell, que ja fa set jornades consecutives que descarreguen el dos de set.

Més o menys a la mateixa hora, a Súria, els Salats també celebraven el seu millor registre, ja que per primera vegada descarregaven en una mateixa actuació el tres i el quatre de set, a més del cinc de sis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona