Societat

El govern balear dóna per controlat l'incendi d'Eivissa

El foc ha cremat 1.576 hectàrees des del passat dimecres

La baixada de temperatures i els ruixats han contribuït a la seva estabilització

El govern balear dóna per controlat l'incendi de Sant Joan de Labritja, a Eivissa, que crema des del passat dimecres al migdia.

Els tècnics de la Consellaria de Medi Ambient i Mobilitat han avaluat l'evolució de l'incendi i aquest dilluns han decidit donar-lo per oficialment controlat. Un fet al que han contribuït les darreres precipitacions registrades l'illa i la baixada de les temperatures.

En un comunicat, la conselleria ha informat que el foc està estabilitzat i no es detecta cap increment de la superfície afectada, que segons els seus càlculs és de 1.576 hectàrees.

Així, s'ha decidit passar del nivell 2 a l'1, fet que significa que el foc no suposa cap risc per a nuclis urbans. Tot i que està controlat, es manté l'alerta davant possibles rebrots i amenaces a habitatges aïllats.

Per la seva banda, la Direcció General d'Emergències ha quantificat uns 18 immobles afectats, alguns dels quals calcinats, i altres amb danys de consideració, així com dos automòbils i una autocaravana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.