Societat

La contraportada

Cent anys d'Unió Esportiva

La UE Castellar celebra el centenari obrint-se a 55 entitats i omplint d'activitats un camp de futbol Pepín Valls que viu el moment culminant amb la interpretació del nou himne

Poques vegades ha estat més justificat el fet que un club de futbol s'anomeni Unió Esportiva. Bona part del teixit associatiu de Castellar del Vallès va ser partícip dels actes centrals del centenari de la UE Castellar, que van tenir lloc durant tot el cap de setmana al camp municipal Pepín Valls i rodalies. Amb l'expressió “100 del poble” com a lema de l'efemèride, l'entitat va voler obrir-se a totes les associacions –culturals, lúdiques o esportives– que, com ella, han ajudat a forjar la singularitat social del municipi, amb un tast de les seves activitats concentrades en el temps i en l'espai. L'objectiu no era només diversificar l'oferta i fer-la interessant per a tots els públics –siguin aficionats o no a l'esport rei–, sinó també afermar els llaços amb unes entitats participants –55 en total– que també aspiren a arribar a la xifra màgica tot contribuint a afermar la riquesa de l'esperit local des de l'altruisme i la col·laboració.

El primer acte d'un cap de setmana inoblidable, que ni tan sols la pluja intermitent va aconseguir deslluir, va ser una pujada nocturna al puig de la Creu. Els assistents van omplir de color el cel castellarenc tot il·luminant el firmament des de la seva arribada, i tot baixant amb bengales enceses per fer més plàstic el recorregut organitzat conjuntament amb el Centre Excursionista de Castellar. Ja dissabte, i en paral·lel amb la celebració de la lliga de futbol 8 al Pepín Valls, hi va haver una trentena d'activitats, entre les quals s'incloïen tallers de fitness, tennis de taula, bitlles o bicicletes, o actuacions de ball de bastons, majorets, teatre, country, balls de saló, sevillanes o ball de gitanes. Un dels esdeveniments més emotius, però, va ser la cursa dels camps de futbol, que va unir els diferents terrenys de joc històrics que ha tingut la Unió Esportiva des de la seva fundació. Amb inici i destí al Pepín Valls, els atletes van passar per la plaça Major, el principi del carrer Barcelona, Can Serrador, i altre cop el carrer Barcelona. L'itinerari, organitzat pel Club Atlètic Castellar, més endavant també va ser completat amb patins, per gentilesa de l'Hoquei Club Castellar i el Club Patinatge Castellar.

Diumenge va ser temps per a altres tallers i exhibicions, en aquest cas de dibuix i pintura, pitch-and-putt, cant d'ocells, escacs gegants, tennis o bàsquet a 3. Tot i això, els moments culminants es van viure amb diferents interpretacions musicals, com ara les de les corals Xiribec, Casal Catalunya, Sant Esteve i Sant Josep, o la d'El cant dels ocells i l'himne nacional de Catalunya, a càrrec de Laia Rocavert. Al migdia es va descobrir la simfonia de la sardana de la UE Castellar, amb el nom de 100 del poble, i la traca final la va posar el reputat grup Macedònia, que va interpretar una versió modernitzada de l'himne de l'entitat. Tot plegat, la banda sonora perfecta d'una empremta inesborrable, la de la Unió Esportiva, que va ratificar que la grandesa del futbol, tot sovint, va molt més enllà de si la pilota entra o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

Càritas Catalunya alerta que la pobresa s’estén entre els més joves

La seu d’Urgell
URBANISME

La construcció de pisos nous repunta un 40% i suma la millor dada de la dècada

Barcelona

Neteja extraordinària a diferents punts de la Font de la Pólvora

GIRONA

Sant Antoni crea prop de 350 places de pàrquing gratuïtes

calonge / sant antoni
mobilitat

Mataró amplia els punts de recàrrega de vehicles elèctrics als aparcaments municipals

Mataró

Matadepera fa una consulta popular per decidir si tanca el camp de golf municipal

Matadepera

Campanya per promoure les compres al Mercat de la Devesa

GIRONA
SERVEIS

Tarragona aposta per un sistema innovador per renovar el clavegueram

Tarragona

Mantenen la recomanació de no passejar gossos pel Camp de Mart

GIRONA