Societat

El jutge manté la imputació del subinspector dels Mossos en el cas Macedònia

El magistrat descarta imposar a Antoni Salleras la fiança de 10.000 euros que demanava l'acusació

Considera que no va investigar prou altres policies implicats ni els narcotraficants

El magistrat del Jutjat d'Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha decidit aquest dimecres mantenir la imputació del subinspector dels Mossos d'Esquadra Antoni Salleras, acusat de protegir narcotraficants. En el seu acte, el jutge reitera les causes obertes contra el cap de la Unitat Anticorrupció de la policia catalana, però no li imposa la fiança que demanava l'acusació, exercida pel sindicat ultradretà Manos Limpias.

Salleras, juntament amb cinc subalterns més, està imputat per delictes d'omissió del deure de perseguir delictes, ocultació de documents a l'autoritat judicial, revelació de secrets, falsedat documental i encobriment o narcotràfic en el marc del cas de corrupció policial i tràfic de drogues conegut com Macedònia.

En aquesta complexa investigació judicial també estan imputats, entre d'altres, agents de la policia catalana que suposadament col·laboraven amb traficants i el confident Manuel C., que va destapar la trama de corrupció en la Policia Nacional vinculada als bordells Saratoga i Riviera de Castelldefels (Baix Llobregat).

Trucades no trameses

El jutge acusa l'inspector de no haver investigat prou a fons la suposada trama de corrupció tot i haver punxat molts telèfons. En una llarga interlocutòria, Aguirre justifica la imputació de Salleras en el fet que hi ha indicis suficients i enumera diversos arguments, detallant fins i tot el contingut d'algunes converses telefòniques intervingudes pels Mossos però no transcrites ni lliurades al jutge inicialment.

Un dels fets més greus, segons el magistrat, és que el 22 d'octubre del 2009 la Unitat Adscrita va detectar cinc trucades no contestades d'un traficant al subinspector dels Mossos i sotscap de la comissaria de Vilanova Josep Ranea, que també està imputat en el cas. Els investigadors no fan fer cap comprovació sobre què els unia ni en van informar la Divisió d'Afers Interns. (DAI), que finalment es va fer càrrec del cas. Els mateixos investigadors tampoc van intentar descobrir qui era un tal Charly, que finalment va resultar ser Ranea, que podria arribar a cobrar 1.000 euros cada mes. El juny del 2010 Salleras va contactar amb Ranea, moment en què el jutge sospita que el primer va explicar a aquest que estava sent investigat.

Per tot això, manté la imputació, tot i el recurs de la fiscalia. No obstant, no ordena l'ingrés a presó ni imposa cap fiança, com la de 10.000 euros que demanava el sindicat Manos Limpias. Aguirre descarta aplicar-li aquesta mesura cautelar tenint en compte que l'acusat no ha pertorbat la investigació judicial i no hi ha risc de fuga.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES