Societat

L'ALDEA

La Verge de l'Aldea ja està coronada

És l'única Verge amb aquesta distinció a la diòcesi de Tortosa, juntament amb la Verge de Vallivana, de Morella

Coincidint amb el 850è aniversari de la fundació de la parròquia de l'Ermita de l'Aldea, es va portar a terme la coronació de la Verge del municipi, en una missa solemne presidida per Javier Salinas i Viñals, bisbe de Tortosa, i per Víctor Cardona, mossèn de l'Aldea, en una ermita plena a vessar de gent: alguns dels presents van haver de presenciar la missa des de fora de les portes de l'espai litúrgic, per falta d'espai.

La corona es va fer gràcies als donatius de confrares i devots que van voler participar-hi. L'aurèola, d'uns 16 centímetres de diàmetre, és de plata de llei amb pedreria d'imitació. Les corones en si, de la Verge i el nen, que vorejaven els 2 centímetres de diàmetre cadascuna, proporcionades amb les menudes imatges de la Verge i el nen Jesús que porta en braços, són d'or i de pedres precioses i semiprecioses. A l'aurèola hi ha representades les dotze estrelles de l'apocalipsi i hi ha inscrita una oració que demana la protecció a la patrona.

“La gent portava tot tipus de joies per contribuir a fer la corona de la Verge, fins i tot aliances de noces. La corona resultant està inspirada en l'antiga, que va desaparèixer durant la persecució religiosa, el 1936”, afirmava el mossèn de l'Aldea. El religiós subratllava: “Coronar una imatge és un signe d'amor i de fe dels fills de l'Aldea per la seva mare”.

Per poder portar a terme la coronació es va fer una petició escrita a les institucions eclesiàstiques i es van haver de fer tot un seguit de tràmits: es va escriure una carta al bisbe, es va aportar documentació històrica, fotografies, 38 adhesions i 1.476 firmes de particulars.

Finalment, la coronació va rebre l'aprovació canònica del Vaticà, fa uns mesos. Amb aquesta coronació, la marededéu de l'Aldea i la Verge de Vallivana, de Morella, són les dues úniques verges amb aquesta distinció a la diòcesi de Tortosa.

D'altra banda, a la tarda es va organitzar un concurs de paelles, bous i un sopar popular. Avui dilluns es posa punt final als onze dies d'actes que la vila de l'Aldea havia programat en honor de la seva patrona, la Mare de Déu de l'Aldea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.