Monogràfics

SANT PERE DE RIBES (Garraf)

Festa major

Essència de la tradició

Tot i que des de mitjan juny, Sant Pere de Ribes està de festa major, el gruix de les celebracions té lloc els dies 28 i 29, vigília de la festa i diada de Sant Pere, respectivament. La cultura popular pren el carrer i els balls populars de Ribes tot ho omplen. Pantalons blancs, faldilles vermelles, capes de sac i espardenyes de vetes, aquestes danses recullen l'essència de la tradició i han esdevingut la senyera de la festa major.

La festa s'inicia el dia 28 al migdia amb el repic de les campanes i l'esclat de la traca. A continuació, hi ha cercavila infantil. A la tarda la colla més gran de bastoners manté el record de la ballada dels balls populars per les masies del poble. La resta de balls populars es duen a terme a la cercavila de la vigília pels carrers de Ribes. La nit de Sant Pere és un dels moments més esperats: castell de focs i cercavila nocturna. La revetlla ens durà fins a la matinal, en què els balls populars dansen fins a la plaça de la Vila des d'on poc després parteix l'Anada a Ofici.

Fins al 10 de juliol. Cercavila de balls populars, dies 28 i 29 de juny.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.