Societat

gastronomia

El Quinoa de Falset, restaurant Km O

Situat en el centre de la capital del Priorat, el Quinoa és un dels quatre restaurants que, a les comarques tarragonines, té el distintiu Km 0. Això significa que molts dels productes que l'establiment utilitza són ecològics o de pagesos de la comarca o dels voltants; en definitiva, que potencia la producció de proximitat. D'aquesta manera, a la cuina del Quinoa hi trobem ous de pagès, oli de Siurana, verdures, formatges, farina, sal marina, patata de Prades, arròs bomba del delta de l'Ebre… i la carta que s'ofereix lògicament és de temporada. Fins i tot les postres i els gelats també s'elaboren al restaurant.

Aquest és el repte del jove xef propietari del Quinoa, Matías Fernández, nascut el 1979 i que té una important formació professional. Ha fet dos anys de pastisseria al Gremi Provincial de Pastissers de Barcelona, tres de cuina a la escola d'hostaleria i rebosteria Terra d'Escudella i dos al restaurant El Cairat de Falset. També ha passat per les cuines dels restaurants Negro i Acontraluz del Grupo Tragaluz (Barcelona), Can Bosch de Cambrils, Can Gaig de Barcelona i El racó d'en Freixa. Ha estat finalista en el concurs de cuina dels premis Dr. Furest i Roca de Vichy Catalán, amb dues receptes, i en el de cuina creativa amb productes italians de Gustti Negrini a Madrid Fusión. I ja fa ja més de set anys que és al capdavant del restaurant Quinoa.

La carta s'obre amb uns suggeriments per picar: carpaccio de gambes de Tarragona, amanideta de poma i brot km 0 (9 €), embotits ecològics (15 €), croquetes de perdiu (9 €)… Continua amb els entrats de la terra i de l'horta: coca de pollastre ecològic pota negra, verduretes i olivada km 0 (10 €), ous ecològics, escuma calenta de fesols del ganxet, ceba i tòfona d'estiu km 0 (9 €)... Segueix l'apartat “de la terra”, amb la papada de porc ibèric ecològic amb textures de poma km 0 (13 €), l'hamburguesa de vedella ecològica Brunec amb ceba, tàperes de Ballobar i pa d'olives km 0 (13 €)… I l'apartat “del mar”, amb peix del dia, salvatge de Tarragona o Cambrils, fet segons la inspiració (16 €), l'arròs bomba ecològic Molí de Rafelet (13 €)... A les postres, pa amb xocolata, sal i oli, pastís d'avellana o culant (5 €). Si es reserva, ofereix un menú degustació amb maridatge.

El restaurant disposa de servei de càtering per a
tot tipus d'esdeveniments, ofereix també menjar per emportar i organitza estades al Priorat, degustacions amb sommelier llicenciat i cursos de cuina a domicili per a grups.

Adreça:
Carrer de Miquel Barceló, 29. Falset
Telèfon:
977830431
Correu electrònic:


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Turisme

L’Ajuntament de Barcelona vol quadruplicar el preu que paguen els autocars turístics per aparcar

Barcelona

Els robatoris de bicis creixen un 34% en dos anys

Barcelona

Assaig del nou sistema de recollida de residus al Barri Vell i el Mercadal

Girona
societat

Comença la construcció de 132 pisos de protecció a Reus

Reus
societat

El Sindicat de Manters denuncia problemes per accedir a classes de català

barcelona
mobilitat

Una nova línia de bus més rapida connectarà el Prat de Llobregat i Barcelona

Barcelona

Inverteixen 1,6 milions en una nova cadena robòtica que analitza la sang

GIRONA
societat

El vehicle privat duplica el transport públic a l’àrea de Barcelona

Barcelona

S’estrena una app per facilitar l’accés a la informació municipal

CASSÀ DE LA SELVA