Societat

successos

Detenen una parella per la mort de la filla a Palma

La nena de vuit anys va ingressar dissabte a l'hospital amb un fort cop al cap i signes de maltractament

Jutgen a Elx els pares d'un nadó mort als dos mesos

La policia espanyola va detenir diumenge a Palma una dona i el seu company sentimental com a presumptes autors de la mort d'una nena de vuit anys, filla de la detinguda. Dissabte passat, la parella va sol·licitar una ambulància perquè la petita estava ferida. La nena va ser traslladada a l'hospital Son Espanses, on va morir després d'entrar en coma. Segons els detinguts, la menor havia caigut del sofà, però els metges que la van atendre d'urgència van sospitar que havia patit maltractaments.

La petita presentava un cop fort al cap, i contusions en altres zones del cos. Segons publicava ahir el diari dBalears, els investigadors policials han constatat que la nena hauria estat víctima de maltractaments durant els darrers mesos, ja que havia acudit una vintena de vegades al centre mèdic de la zona, al Coll d'en Rebassa, on vivia amb la seva mare i la parella d'aquesta. Els sospitosos, que es van negar a declarar en ser detinguts, eren ahir als calabossos a l'espera de passar a disposició judicial.

Una altra parella acusada d'haver provocat la mort del seu fill, un nadó de dos mesos, va declarar ahir davant el jutge a Elx. Els fets es remunten al gener de 2006, quan la policia va trobar al domicili familiar el nadó mort i els seus dos germans, d'1 i 3 anys, del tot desatesos. Els pares van declarar que el nadó –que era prematur i patia pneumònia– havia mort “per causes naturals” i van afegir que pensaven dur-lo al metge l'endemà. Segons l'informe mèdic, el nadó va morir per hipotèrmia. El ministeri fiscal demana una pena d'onze anys per als acusats, a qui el govern balear va retirar la custòdia dels altres dos fills després dels fets.

Trenta anys de presó per la mort del fill

La fiscalia demana 30 anys de presó per a una mare acusada de col·laborar en l'assassinat del seu fill, de nou mesos, el gener del 2008, deixant-lo a càrrec d'un conegut que va colpejar-lo, i de maltractar-lo repetidament i fins i tot donar-li cocaïna. Ahir es va escollir el tribunal popular de l'Audiència de Barcelona que jutjarà la mare, Yasmina Fora, que en el moment dels fets tenia 19 anys, i Antonio Fernández, acusat de matar el nen al seu pis de Vilanova i la Geltrú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Denuncien la violència masclista en el primer aniversari del feminicidi

girona
salut

Cirurgia robòtica pionera per treure un tumor del cap preservant els sentits

Barcelona

Veïns de la Font de la Pólvora reclamen justícia pels dos morts de Sant Joan

GIRONA
Ciència

Aprovat el planejament pel nou centre de recerca del CSIC a la Ciutadella

Barcelona

Vidreres preveu la municipalització de l’aigua a la tardor

VIDRERES
Societat

Netegen la façana fluvial d’Amposta

Amposta
educació

El 97% dels docents han estat destinat a una de les tres primeres comarques escollides

barcelona
infraestructures

L’Estat aprova el projecte per eixamplar l’N-260 fins al coll dels Belitres

portbou