societat
Volen recuperar ‘Bandera de Catalunya' de Bellcaire
La setmana passada ja es va crear una altra junta per mirar d'impulsar-ho, després de la marxa de l'alcalde Jaume Gifre
S'han modificat els estatuts i suprimit els càrrecs polítics de la junta
L'espectacle teatralitzat Bandera de Catalunya de Bellcaire d'Empordà, que és l'esdeveniment més important i el de més repercussió externa del poble, es tornarà a fer per Setmana Santa de l'any vinent. Aquesta és la intenció de la nova junta que s'ha creat recentment, després que es deixés de fer fa quatre anys per discrepàncies polítiques entre l'anterior junta, que va plegar el 2008 sense cap relleu, i l'Ajuntament, encapçalat pel republicà Jaume Gifre. Sobretot, després que l'Ajuntament els desallotgés, sense cap consulta prèvia, d'un local cedit per l'anterior govern i on tenien guardat tot el material.
“Ara hi ha les condicions més favorables per poder-ho endegar. Ara hi ha un alcalde predisposat. No es podia acceptar haver perdut la feina feta de quatre anys i després deixar-ho perdre tot”, va dir un membre de la nova junta, en clara referència al canvi del consistori arran de les darreres eleccions municipals del 22 de maig.
La nova junta està formada per alguns antics membres d'altres juntes i, sobretot, gent nova. Per aquesta setmana està previst el repartiment dels càrrecs per poder començar a treballar, especialment en dues direccions. Per una banda, buscar actors nous per al centenar de personatges que surten a l'espectacle, creat el 1979 pel poeta i historiador Esteve Albert. Per l'altra, mirar de recuperar els dos directors escènics que se n'havien ocupat els darrers anys, els cosins Abel i Mercè Font. “Ara per ara és una incògnita”, va dir el membre de la junta. Al costat de les dues representacions programades, també s'ha previst la recuperació del mercat d'artesania.
LA XIFRA
Desapareixen dels estatuts els càrrecs polítics
La primera mesura de la nova junta, segons va acordar en la mateixa assemblea, ha estat modificar tres articles dels estatuts de l'associació cultural. Les modificacions s'han fet amb un únic objectiu: treure de la junta els càrrecs polítics, ja que, segons els estatuts, l'alcalde era el president honorífic de l'entitat, mentre que el regidor de Cultura passava a ser vocal. Una desvinculació que no vol dir implicació municipal, ja confirmada pel nou govern.