Societat

La contraportada

Torna la Fira Màgica

Santa Susanna recupera, després d'un any d'aturada, un dels esdeveniments culturals que la singularitzen i que busca crear llaços de complicitat amb els seus visitants

La masia fortificada de Can Ratés de Santa Susanna és un dels espais públics amb més carisma del Maresme. Seu del traslladat a Mataró Festival Shakespeare, els dies 1, 2 i 3 de juliol es tornarà a omplir de gent amb la proposta recuperada de la Fira Màgica, un esdeveniment cultural, social i amb un pèl de mística amb onze anys de tossuda permanència. Ahir es va fer la presentació de l'edició i els seus organitzadors en tenien ganes, moltes ganes, després d'un any d'aturada que la crisi va condemnar. Nascuda com a expressió festiva del solstici d'estiu, la Fira Màgica ha crescut en experiència i, malauradament, s'ha hagut d'anar adaptant a noves dates que, sense allunyar-se massa de la nit de Sant Joan, l'obliguen a buscar nous elements de connexió i de relació amb els elements. En aquesta ocasió, i prenent el fil argumental dels vincles amb la Terra, s'obre la participació a un ventall d'activitats en què no hi faltaran terapeutes, clowns, l'omnipresent màgia i les expressions col·lectives de pau, medi ambient i salut. Tal com va recordar el director de la fira, Àngel Sánchez, “cal despertar la consciència, retrobar-nos espiritualment i convidar els presents a meditar”. En aquest sentit, Sánchez va destacar del nodrit programa les activitats vinculades a la formació i el reciclatge dels professionals de la salut i l'educació; la primera trobada de líders espirituals de diferents religions i doctrines; la jornada de meditacions musicals màgiques “utilitzant la música, el cant i els sons com a vehicle per conduir-nos cap al nostre interior i que ens projecti cap a l'univers”; una taula rodona al voltant de la bona alimentació, no només física sinó espiritual; el Cercle de Dones “dinamitzat pel grup de Dones del Maresme i la Pilar Sant Miquel, que despertarà les energies femenines i desitjarà bons auguris per la Fira Màgica, i un munt més de propostes. L'alcalde, Joan Campolier (CiU), es va mostrar satisfet de tornar a disposar d'una proposta cultural que atregui públic d'arreu. La fira, malgrat que tindrà el centre principal a Can Ratés, també s'estendrà a altres espais adjacents, on es faran tallers i hi haurà propostes vinculades a les medicines alternatives. Sánchez defensa la validesa de les accions que es desenvolupin a Santa Susanna “per poder canalitzar les bones vibracions que tant ens calen en els temps que estem vivint”. I per predicar amb l'exemple, un cop acabada la roda de premsa tots els presents vam participar d'una cerimònia de benedicció i bons presagis a càrrec dels hopis, un grup aborigen dels Estats Units. Amb els braços alçats, però tocant de peus a terra, vam demanar que l'edició de la fira acumulés molts èxits. Fos pel solet, la companyia o per tot plegat, al final de la cerimònia tot semblava tenir un sentit més positiu. Coses de la màgia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.