Societat

La central nuclear d'Ascó allotjarà un magatzem temporal individual

L'Ajuntament concedeix la llicència d'obres al projecte perquè “compleix la normativa urbanística i ambiental”

La seva construcció està condicionada a una autorització del ministeri d'Industria

La central nuclear d'Ascó albergarà un Magatzem Temporal Individual (MTI) de residus nuclears. La Junta de Govern Local d'Ascó ha donat via lliure aquest dijous a la construcció del magatzem a l'interior del complex nuclear en resposta a la sol·licitud que va presentar el 22 de gener de 2010 l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), que agrupa les centrals d'Ascó i Vandellós, informa l'ACN. Tot i així, aquesta llicència d'obres està “condicionada” a què el ministeri d'Indústria autoritzi definitivament la instal·lació amb un informe previ del Consell de Seguretat Nuclear, segons fonts sindicals citades per EFE.

L'Ajuntament d'Ascó remarca que ha autoritzat el projecte perquè “compleix amb la normativa urbanística i ambiental” i assegura que la seva “única competència” en la tramitació del projecte ha estat la llicència d'obres.

El magatzem que que ha plantejat ANAV constarà de dues lloses de formigó d'aproximadament 40 metres de longitud, 11 d'amplada i 60 centímetres de fondària cadascuna. A sobre d'aquesta estructura, s'hi aniran ubicant contenidors que allotjaran, encapsulat, el combustible gastat dels reactors d'Ascó I i II. Les dues lloses estaran situades dins d'un recinte de 28.700 metres quadrats que contindrà també un edifici auxiliar on s'hi guardarà el vehicle que transportarà els contenidors per les vies internes del complex nuclear, des de l'edifici del reactor fins a la seva destinació.

La Junta de Govern Local ha atorgat aquesta llicència d'obres condicionada després d'haver traslladat l'expedient a la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge i al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre. Aquests, al seu torn, el van traslladar als serveis territorials del departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat a les Terres de l'Ebre.

En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Ascó s'ha apuntat que tant el Consell Comarcal com la delegació de Medi Ambient i Habitatge a les Terres de l'Ebre es van declarar incompetents en la matèria, mentre que la Direcció General d'Arquitectura i Paisatge va emetre un informe favorable. Aquest però, incorporava algunes puntualitzacions, com ara que s'hi incorpori “vegetació arbòria”, que sigui “curós amb els marges dels accessos” i que es pintin els contenidors cilíndrics d'un color “present a l'entorn”, ja que estaran a l'aire lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.