La ressaca de l'endemà

Les celebracions acaben amb 119 detinguts a Barcelona i cinc a les comarques gironines

Tres cotxes cremats a Valls i un petit incendi per un petard, els únics incidents a Tarragona

La justícia italiana ajorna un dia el judici dels gironins detinguts perquè duien un ganivet

La massiva celebració pel brillant triomf del Barça a la Champions pel centre de Barcelona va tornar a tenir un epíleg marcat pels incidents. Un grup d'entre 400 i 500 esvalotadors es va enfrontar als Mossos i va provocar importants desperfectes sobre el mobiliari urbà que l'Ajuntament ha valorat entre 75.000 i 100.000 euros. Només a la capital catalana es van produir 119 detencions, entre elles la d'un home de 55 anys acusat de llençar boles de metall amb un tirador als agents antiavalots. Malgrat aquestes xifres el consistori i els botiguers de les Rambles estan satisfets de com es va desenvolupar l'operatiu, ja que els danys són menors als que es van produir en la final de París de fa tres anys i han tingut un impacte molt moderat sobre els establiments de la zona. A les comarques de Girona també hi van haver cinc detinguts: quatre van ser a Salt després que hi hagués un enfrontament, i la cinquena a Sant Feliu de Guíxols per atemptat a l'autoritat. En canvi, al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, no hi va haver ni un sol detingut, segons el Departament d'Interior, i la llarga nit es va tancar amb tres cotxes cremats a Valls, molt pròxims entre ells i, per tant, probablement fruit del mateix acte vandàlic, un petit incendi forestal que va cremar 600 metres quadrats a causa de l'explosió d'un petard i algun contenidor trencat o alguna paperera arrencada en diferents ciutats de la demarcació. L'eufòria desfermada, amb estampes de blaugrana extraordinàries en punts com la plaça Prim de Reus, la plaça de la Font de Tarragona o l'avinguda de la Generalitat de Tortosa –es va haver de tallar al trànsit després del partit–, no va tenir conseqüències greus, si bé la quantitat de gent aplegada en aquests llocs de celebració va superar en general la d'anteriors èxits del Barça.

Per la seva banda, els dos gironins detinguts dimecres quan anaven a Roma a veure el Barça, juntament amb quatre companys més, perquè portaven al cotxe dos ganivets per tallar embotit i enciams, seran jutjats aquest matí. Joan Casellas, de Salt, i Lluís Noguer, de Canet d'Adri, són des de dimecres als calabossos de la Guàrdia Nacional de Civitavecchi, municipi situat a 25 quilòmetres de Roma i ahir la tarda se'ls va permetre parlar amb els amics que viatjaven amb ells, que continuen allà fins que no alliberin els detinguts. Casellas i Noguer van saber en aquest moment, a 2/4 de 4 de la tarda, que el Barça havia guanyat la Champions. Va ser després que els seus companys de viatge, els germans Àngel i Josep Martí, Narcís Costa i Toni Soler insistíssim molt per poder-los visitar. «Ens vam fer un tip de plorar, però estan tranquils i espero que demà –avui per al lector– tot acabi perquè no hem fet res», explicava Àngel Martí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
medi ambient

Controlen les emissions contaminants dels vaixells del port de Barcelona amb un dron

Barcelona

Ultimen les obres de millora de la pista polivalent del barri de Can Borell

BLANES

Dracma de Plata per l’aportació en la detecció del càncer de pell per Campmol i Ricart

ROSES
nacional

Un miler de robatoris de cable de coure després del repunt del darrer any i mig

barcelona

Preveuen tancar abans d’acabar l’any un acord per acabar les obres del Casino

FIGUERES
medi ambient

La sequera afecta als arbres de l’Àmbit metropolità i el Camp de Tarragona

Ribera de Cardós

Torna l’esplendor al Portal de la Pau

Badalona
LLEURE

Mig país de festa major i pendent del cel

GIRONA
EQUIPAMENTS

El Teatre Municipal de Berga estarà llest a l’octubre

Berga