Societat

Dia de motxilla i nervis...

Els infants que ahir van començar les colònies es van acomiadar dels pares tot buscant si hi havia algun amic de l'any passat

Les colònies lingüístiques i les de multiesports continuen sent les més demanades

Surten els primers autocars amb nens que van de colònies deu o quinze dies

Els primers autocars amb nens que se'n van set, deu o quinze dies de colònies van sortir ahir. I un altre cop, com passa cada any, van tornar els nervis de col·locar les motxilles, de buscar algun amic de l'any passat i de dir adéu als pares. Després, un cop dins de l'autocar, els nens s'obliden de les llàgrimes de separar-se del pare i la mare i comencen amb un xivarri difícil d'aturar.

L'emoció d'unes vacances amb altres nens és difícil d'oblidar per a la majoria d'infants, i per això moltes entitats bequen nens que passen alguna situació difícil, perquè unes colònies, sovint, curen més que les medicines. Un grup de cinquanta nens amb càncer van ser els primers a estrenar la temporada de colònies a la casa que la Fundació Pere Tarrés té a la Conreria, a Tiana. Van sortir a les quatre de la tarda del costat del camp del Barça i, mitja hora després, ja eren a l'edifici que havia estat seminari. De la Pere Tarrés, que enguany ofereix plaça de colònies per a 16.000 nens i joves de 5 a 16 anys en tot l'estiu, al matí ja havia sortit un altre autocar cap a Planoles, al Ripollès.

Les colònies en què s'aprofita per fer idiomes, sobretot l'anglès, i les de multiesports continuen sent les més demandades. Així, la Fundació Pere Tarrés ha obert per primer cop (amb un gran èxit d'inscripcions) unes colònies lingüístiques per a nens de 5 a 8 anys: My first English Summer. Seran d'una setmana perquè són molt petits, però han estat molt ben rebudes. Per segon any seguit, han tingut força acceptació unes colònies de teatre i les setmanes d'aventura, campaments, casals i rutes a peu o en bicicleta a Menorca. Per poder atendre en els diversos torns tots els infants, tenen més de 2.000 monitors, alguns dels quals són voluntaris.

De la Fundació Catalana de l'Esplai, que enguany ofereix més de 30.000 places de colònies, ahir també va sortir el primer autocar carregat amb nens que es dirigien a la casa de colònies que aquesta entitat té al Solsonès.

Precisament en aquest grup hi havia diversos nens les famílies dels quals han demanat beques perquè tenen una situació econòmica difícil i, sense ajuda, els infants s'haurien hagut de quedar a casa.

Aquesta entitat d'educació en el lleure ha explicat que fins ara s'han recaptat, majoritàriament de donacions privades, 75.000 euros, però que per donar resposta a totes les peticions que han rebut es calcula que en caldrien 100.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.